Boluspor Gençlerbirliği maçının arkası sıra

Spor Pupa 1. Grup’in 2. haftasında Bolu Atatürk Stadyumu’nda oynanan Boluspor- Gençlerbirliği karşılaşması konuk takımın 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlandı. Karşılaşma böylelikle iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

Mücadele sonrası planlı matbuat toplantısında mütekellim Boluspor Maharet Direktörü Sait Karafırtınalar, “Rakibi tebrik ediyorum. Güre, tüvana tıpkısı mızıka. Dosdoğru ayrımsız galibiyet elde ettiler. Güzeşte hafta deplasmanda 10 kişi mücadele ettik. Bugün üstelik 1-0 mağlupken 1 sevimli muallel kaldık. Deplasmanda bunu tolere etmiştik çünkü takım defans refleksi verdi. Bunu de başardılar. Ama içeride oynadığımız için riskleri kabul etmek durumundaydık. Öne biraz aşkın çıktık. Orta sahada kem kaldık. Dinç, diri bando bizi zorladı. Ferdî performansların da bağan olduğu bir günü düşünürsek buna rağmen ikinci yarıda yaptığımız 3 değişiklik müspet yansıdı. 2-3 tane pozisyonumuz vardı. Bunları gole çevirsek beraberliği kurtarabilirdik ama neticede günün böylece kaybettiğimiz benzeri karşılaşma var. Mevsim başında hakeza birşeyin olması müjdeli değil amma her şerde ayrımsız hayır vardır diyeceğiz. Çok aşkın takılmayacağız. Kurnaz olaylarına çok daha çok dikkat etmemiz gerektiğini arkadaşlara benzeri henüz hatırlatacağız. Çünkü VAR sistemi önümüzdeki haftalarda haddinden fazla ayrı ayrı sonuçlar çıkarabilecek. Bunun üstünde da çalışacağız. Kaybettik, üzgünüz ama telafi edeceğiz” dedi.

Gençlerbirliği cephesi

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Dokuz Canlı Diyadin ise, “Bolu’ya gelirken metin tıpkı maç olacağını biliyorduk. Alelhusus Boluspor çetin transferler yaptı. Tığ da yekpare tersine geçen yıl devir arasından beri süregelen para aktarımı yasağımız var. Nakil yasağının olduğunu bildiğimiz halde geçen seneki kadrodan 7-8 oyuncunun gitmesine de izin edildi. Transferi açıp henüz kıpırdak, yukarıları hedefleyen benzeri bando konuşmuştuk. Verilen sözler böyleydi. Fakat hem oyuncular gitti hem dahi transfer yasağı açılmadı. Oyuncularımla bu arada bu mücadeleyi veriyoruz. Hem formamıza hem kulübümüze ilişkinlik duygumuzu bugünkü maçta birlikte herşeylerini ortaya koydular. Oyun disiplinine sadık kalarak haddinden fazla ayrımlı kazanacağımız aynı maçı 2-1 tamamladık. Bu bizim için mutluluk verici. Oyuncuları tebrik ediyorum. Ligin geçmiş 2 haftasında bildirme çokça koşan, en çok uğraş eden takımı. Tecrübesiz ayrımsız takımız. Maçı elan geçmiş koparmamız gerekiyordu amma deneyim bizde bulunmayan. Biraz henüz oynadıkça olacak. Küme başlangıcı kendisine bu şartlarda ilk iki maçta 4 benek mebzul bire bir fakül. Fakat sakatlıklar olacak, anaç cezalıları olacak. Böyle durumlara düştüğümüz zaman üstelik taşıyacak tıpkı durumuz bulunmayan. O yüzden para aktarımı yasağının kaldırılmasını, aktarma yapılmasını bekliyorum. Gençlerbirliği beniz almanak tığ pakt. Arz azından bu kavi dönemde bu ligde ayakta kalması haddinden fazla oylumlu. Tümce benim ve oyuncularım üzere bu sorumluluğu alması gerekiyor. Sunulan sözlerin de tutulmasını bekliyorum” diye niteleyerek konuştu. – BOLU



Share: