Borçka’da heyelan riski zımnında ara sıra evler boşaltıldı

Borçka’da göçü riski dolayısıyla gâh evler boşaltıldı

ARTVİN – Artvin’da aheste kar yağışı sonrası etkin olan bora yağmur heyelanlara bozukluk oldu. Borçka ilçesinde toprak kayması riski mevcut 2 apartman ve 2 müstakil ocak tahliye edildi.

Artvin’birlikte canlı olan kar yağışı sonrası aralıklarla devam eden sağanak yağmur, heyelanları birlikte getirdi. Kentin tıpkı çokça noktasında heyelanlar meydana geldi, yamaçtan kopan yerey ve kaya parçaları hayatı ters etkiledi. Borçka ilçesi Gündoğdu Mahallesi’nde aktif olan yağmur sonrası kayşa riski gerekçesiyle iki apartman ve iki bağımsız milletvekili evde aktif 34 aile evlerinden tahliye edildi.

Konuyla ilişik izah fail Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı “İlçemiz Gündoğdu Mahallesi’nde göçü riski gerekçesiyle, 2 apartman ve iki bağımsız milletvekili evde cıvıl cıvıl vatandaşlarımız hazırlık gayeli tahliye ettik.

Bazı vatandaşlarımız akrabalarına gitti, kalın kafalı kalanları ise kaymakamlığımız marifetiyle ayrımlı yerlere konaklamalarını sağladık. İl AFAD Müdürlüğümüzden görevlileri eşliğinde bölgede açık çaplı emek yaptık. Yapılan çalışmada evlerin üstünde bulunan kayaç kütlesinin akıntı etmediğini belirleme ettik. Bunun haricinde yine birlikte tedarik olarak biraz dolaşma elan takipte kalınacak. Daha sonraları duruma bakarak oturulabilir yada oturulamaz şeklinde tabir verilecek” ifadelerini kullandı.

Evleri tahliye edilen ilçe sakinlerinden İlker Yılmaztürk, yaptığı açıklamada “Evimizin arkasında şita mevsiminde akarsu çıkıyor bura heyelanlı alan, buraya kalıcı yahut ayrıksı bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Share: