Bornova Stk Yerleşkesi Bursa’da Anlatıldı

Bornova Belediyesi, Bursa’de planlı “Domestik Yönetimler ve Sivil Ortaklık için Amelî Ortamlar Çalıştayı”na katılarak Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk STK Yerleşkesi’ modelini ve işleyişini paylaştı. Yerleşkenin Türkiye’bile tıpkısı ilk kendisine Co-working Space konsepti ile bakım verdiğini hatırlatan Bornova Şehremini Mustafa İduğ, “Çokça muhtelif alanlarda çalışan dernek, vakıf, federasyon, konfederasyon, kooperatif, sivil inisiyatif ve adım kabil 350’nin üstünde STK’ya eş sahipliği yapıyoruz. Kampüs yardımıyla STK’ların hem öz aralarında hem dahi şehremaneti ile kıvrak bire bir iletişim ağını kurduk. STK’ların birbiriyle ilişkisi de gelişti, nazik ayrımsız görevdaşlık ortaya çıkıyor” dedi.

Bursa Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen aktiflik, Nilüfer Şehremini Turgay Fazilet, NDI program yöneticisi Ilkbahar Candan ve Nilüfer Şehir Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

STGM proje koordinatörü Murat Özçelebi’nin Yerli Yönetimler ve Sivil Katılımın Genel Çerçevesi başlıklı sunumunun ardından Bornova Belediyesi hesabına toplantıya katılan STK Kampüs Sorumlusu Mecnunca Doğan dahi tıpkı banak yaptı. Toplantıda Nilüfer, Uğur Rabıtalı, Ataşehir Belediyeleri’nin Dernekler Yerleşkesi Modelleri değerlendirildi.

İZMİR’DE BİR İLK

Bornova Belediyesi’nin 2020 yılında Altındağ Atatürk Firez Merkezi’ni yaptığı düzenlemelerle Sivil Cemiyet Kuruluşları Yerleşkesi’ni hayata geçirdiklerini belirten Bornova Belediye Reisi Mustafa İduğ, yerleşkenin İzmir’üstelik yerel yönetimler bünyesinde geçmiş olma özelliği taşıdığını belirtti.

Başkan İduğ, “Burada ortak çalışma alanlarıyla masrafsız, deli dolu ve yenilikçi ayrımsız düz oluşturduk. Yerleşkede yer kayran derneklerimiz kira, ödenti, istinas ve sekreterya irtical cümle çalışmalarını ve umumi heyet toplantılarını burada yapabiliyor. Bura maddi konuların aradan çıktığı tamamen proje konuşulan, işbirliği içinde çalışılabilen ve bölgesel ekonomiye katkı sağlayabilecek benzeri kayran” dedi.

Eskişehir, Şanlıurfa, Gaziantep ve Adana Büyükşehir Belediyeleri, Sazak Kent Konseyi, Maltepe, Muratpaşa ve Ataşehir Belediyeleri  ile STGM ve NDI’birlikte elçi olduğu etkinlikte değişik ziyaretlerde gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi, Mahalle Karı Dernekleri Koordinasyonu, Karaman Dernekler Yerleşkesi, Nilüfer Bostan, Nilüfer Içtimai Girişimcilik Merkezi ve Nilüfer İnovasyon Merkezleri müzakere edilerek repertuvar paylaşımları yapıldı.

Share: