Boşandığı eşi ve 3 yaşındaki oğlunu öldüren sanığa 2 defa ağırlaştırılmış müebbet

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Çiftlikönü Mahallesi’nde markette hunharlık eden Burak Yegân (25) ile bacı olan ve özel hastanede işe başlamaya hazırlanan Cansu Sezer (24) şiddetli uyuşmazlık nedeniyle sabık yıl haziran ayında boşandı. Boşanmanın peşi sıra Cansu Sezer, velayetini aldığı oğlu Essah Uca Yegân’i bile (3) yanına alarak başka aynı eve yerleşti.

EŞİNİ VE ÇOCUĞUNU ÖLDÜRDÜ

Burak Yegân, 16 Haziran’da oğluyla kânunuevvel geçirdikten bilahare Cansu Sezer’in evine gitti. İşten dönen Cansu Sezer, Burak Yegân ile yemek yedikten sonraları kanepede uyudu. Saat 22.30 sıralarında Burak Yegân, mutfaktan aldığı bıçakla kanepede uyuyan Cansu Sezer’i öldürdü. Tekler, gürültüye uyanan ve annesinin ölümüne şahitlik fail oğlu Rast Yüksek’yi de bıçakla öldürdükten bilahare kaçtı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Kaçan Burak Yegân, bir süre saklandıktan sonraları sabaha cebin polise giderek konfirmasyon oldu. Yegân, ifadesinde bozuk eşinin ailesine laf söylemesi konusunda sinirlendiğini ve cinayetlerin peşi sıra intihar etmeyi denediğini fakat sonra vazgeçtiğini söyledi. Tekler, emniyetteki işlemlerinin peşi sıra adliyeye sevk edilirken, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

“OĞLUMU ILLET ÖLDÜRDÜM, BİLMİYORUM”

Hakkında 2 öğün ağırlaştırılmış müebbet mahpushane cezası istemiyle dava açılan Burak Tekler’in yargılanmasına Tekirdağ 2’nci Yavaş Ceza Mahkemesi’nde bitmeme edildi. Zaman görülen ikinci duruşmaya, davanın taraflarının beraberinde Tekirdağ Barosu avukatları ve STK temsilcileri katıldı. Duruşmada savunmasını işleyen Burak Tekler, “Üzücü benzeri görüngü yaşandığı için çokça üzgünüm, çokça pişmanım. İsteyerek yaptığım bire bir şey değil, herkesten özellikle ailesinden defo dilerim. Oğlumu hastalik öldürdüm bilmiyorum. Çok pişmanım.” dedi.

2 DEFA AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti verdiği 20 dakika aranın peşi sıra kararını açıkladı. Sanık Burak Tekler’i 2 kez ağırlaştırılmış dam cezasına çaptıran mahkeme nahak kımıldatma indirimi uygulamadı.

“EVLATLARINI GERİ GETİRMEYECEK”

Duruşmanın arkası sıra Cansu Sezer’in annesi Bahriye Sezer, “Çok sevindim o büyüklüğünde ukubet verildiğine. Çıkmasın ama oradan çıkmasın” dedi. Tekirdağ Barosu Başkanı Hükümran Gürcün, “Zaman Tekirdağ’da canicesine öldürülen Cansu Sezer ve evladının karar duruşması amacıyla tıpkısı araya gelmiştik. Bu değişmeyen duruşması öncesi savunmaları ve tez makamının taleplerini bile dinleyen mahkemeye heyeti verdiği vuzuh sonrası kararını açıkladı. Bu karara bakarak iki kat ağırlaştırılmış müebbet delik cezası ile maznun cezalandırıldı ve değme takdiri indirim birlikte uygulanmadı. Bu değişmeyen bu yönüyle bizler üzere memnuniyet vericidir. Zaman ayrımsız cinayet davasından çıktık fakat bu gözü yaşlı ailenin aldığı karar yüreğine akarsu serpse birlikte evlatlarını geri getirmeyecek. O yüzden biz devletimizin politikalarının gine gözden geçirilmesini, yanlışlardan dönülebileceğini olan inançla mücadelelerimizi kararlılıkla sürdürdüğümüzü Tekirdağ Barosu namına tıpkısı sefer henüz sizlerle katılmak istiyorum” diye konuştu.

“HİÇBİR İNDİRİM UYGULANMADI”

Cansu Sezer’in ailesinin avukatı Hedef Yüksel, mahkemenin tek tenzilat uygulamadığını söyledi. Yüksel, “Seçkin iki fiilden etraf ağırlaştırılmış müebbet mapushane cezası verildi ve haksız tahrik indirimi dahil görünmek amacıyla hiçbir indirim uygulanmadan değişmeyen verildi. Bizim sunma çokça ayırmak istediğimiz buydu. Çünkü ben murafaa sırasında söyledim. Biz aileyle temelli üzüldük ve ağladık. Bu kararın başka fiillerin önlenmesi için örnek teşekkül etmesini istemiştik ve bu değişmeyen çıktı.” ifadelerini kullandı.

Share: