Bozok yaylasında rafting heyecanı

– Bozok yaylasında rafting heyecanı

YOZGAT – Yozgat’ın Çekerek ilçesinde vatandaşlar, bileşimli rafting parkurunda adrenalin kırcı dakikalar yaşadı. “Acun Mükemmeliyet Merkezi” sertifikasına topluluk olan Çekerek Rafting Parkuru’nda onlarca heyecan tutkunu, periyot boyu eğlenceli vakit geçirdi.

Reisicumhur Yardımcısı Fuat Oktay’ın destekleri ile Deneyimsizlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Rafting Federasyonu ve Çekerek Belediyesi işbirliğiyle ilçeye kazandırılan yapay rafting parkurunda vatandaşlar rafting heyecanı yaşadı.

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde temmuz ayında düzenlenen ve Türkiye’nin beraberinde 4 ülkeden 300’ye andıran sporcunun katıldığı Uluslararası Rafting Türkiye Grand Prix’sinin ardından bireşimli rafting parkuru vatandaşların istifadesine de sunuldu. İlçenin turizm, kültürel ve sportif yönden tanıtımına ulama temin etmek üzere çalışmalarını sürdüren Çekerek Belediyesi, hafta sonu gerçekleştirdiği etkinlikle parkur alanını vatandaşların kullanımına açtı. Parkur alanına gelen vatandaşlar kask takıp fert yeleklerini giydikten bilahare antrenörlerce bilgilendirildiler. Elan sonradan antrenörler eşliğinde botlara binen vatandaşlar, bütün alay malay küreklere asıldı. Tahminî 700 metre mesafede rafting fail vatandaşlar kasırga dolu anlar yaşadı.

Aksaray’dan Çekerek’e rafting fayrap etmek üzere mevrut İlknur Tığ, “Çekerek’te tıpkısı rafting parkuru olduğunu öğrendik. Ailece buraya geldik, bizim üzere değişik bir birikim oldu. Çokça hoşumuza gitti, tamlık kendisine yapamasakta çok sevinçli. Hep buraya gelsin görsün. İlk misil rafting yaptım, çokta eğlenceliydi. Yozgat halkına hakeza benzeri imkan kazandırdıkları üzere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Sorgun’dan rafting açmak için geldiklerini belirten Ahmet Alparslan ise, “Seçkin şey haddinden fazla güzeldi, arkadaşlarla eğlendik. Ailecek geldik, herkese tavsiye mektubu ederim. Rafting yaptık az buçuk yorucuydu ama haddinden fazla eğlenceliydi. Böyle bire bir imkanı bize sunanlara teşekkürname ederim.” şeklinde konuştu.

Share: