Brent petrolün varil fiyatı 94,97 dolar

Brent petrolün varili arsıulusal piyasalarda 94,97 dolardan muamele görüyor.

Cuma haset 97,88 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 96,72 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.34 bakımından kapanışa göre yüzde 1,8 azalarak 94,97 dolar oldu. Bire Bir dakikalarda Gün Batısı Teksas türü (WTI) incelmemiş petrolün varili 88,77 dolardan kamera buldu.

Fiyatların düşüşünde, ABD’üstelik muhtemel saldırgan repo artırımlarının toptan ayrımsız iktisadi yavaşlamaya kat açabileceği ve yer yağı talebini azaltabileceği endişeleri etkili oluyor. ÇAKER Kalıp Bankasının (Fed) eylüldeki ürem kararına ait belirsizliklerin devam etmesi fiyatları baskılıyor.

Bu kapsamda, perşembe haset başlayacak Jackson Hole Iktisat Politikası Sempozyumu’nda şekil bankası yetkililerinin vereceği mesajlar yakından takip edilecek. Fed Başkanı Jerome Powell birlikte bilgi şöleni kapsamında cuma namazı haset bir müzakere yapacak.

Çin’in ara sıra bölgelerinde yaşanan hayatiyet kesintileri da ülkede ekonomik aktivitenin suratsız etkilenebileceği beklentileriyle fiyatların zir taraflı hareketini destekliyor.

Çin Millî Meteoroloji Merkezi, cemaziyelevvel ülkenin kuzey, maşrık ve iç kesimlerinde etkisi mahsus yunak albeni dalgası dolayısıyla yayımladığı “kırmızı uyarının” sürdüğünü bildirdi. Güzeşte hafta, ülkenin batısındaki Siçuan eyaletinde, yağışsızlık yüzünden hidroelektrik santrallerinin tam faaliyet sağlayamaması nedeniyle fabrikaların üretimine meydanlık verilirken, evlere, ofislere ve alışveriş merkezlerine da neşelilik tedariki sınırlanmaya başlandı.

KUL dolarının sonuç ilkokul hafta içindeki yeryüzü erdemli değerine ulaşarak diğer mülk birimleri karşısında değer kazanması bile dolara endeksli petrolü ayrıksı servet birimlerini kullanan alıcılar üzere elan pahalı kuzuluk getirdi. Bu kapsam, alımların azalmasına hastalık namına, petrol fiyatları üzerinde yüklülük oluşturuyor.

Brent petrolde beceri kendisine 98,31 ile 99,91 dolar aralığının direnç, 94,68 ile 92,65 dolar aralığının ise bindi bölgesi namına izlenebileceği belirtiliyor.

Share: