Bronz Soyer ve Neptün Soyer İkizdereli Direnişçilere Desteğe Geldi, Danışma Sırasında Ocakta Özlem Patlatıldı

GENÇAĞA KARAFAZLI

Eskincedere Vadisi’nde yapımı devam fail taş ocağına karşı direngen İkizdereli kadınların çağrısı üstüne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Bronz Soyer ve eşi Neptün Soyer, çocukları ile alay malay Rize’ye gelerek kendilerine destek verdi. Vatandaşların Soyer’e bilgi verdiği sırada ocakta hırslı patlatılması ve etkileri kameraya yansıdı.

Cengiz İnşaat’ın geri hizmet liman inşaatının, deniz dolgusuna taş çıkarmak için yurttaşların direnişi sürüyor. Direnişçi kadınların toplumsal medya üzerinden yaptığı davet üzerine Soyer çifti ve çocukları İkizdere, Eskincedere Vadisi’nde direnen kadınları ailecek cemaziyelevvel müzakere ederek destek verdi.

Taş ocağı yapımı esnasında bölgeden kurtarılan iki rekiz ve bölgenin dernekevi ürünlerinden olan anılmış İkizdere Anzer Yaylası balı direnişçiler vasıtasıyla Soyer ailesine ihsan edildi. Neptün Soyer üstelik hediye edilen fidanları Araklı’daki kişi köyüne götürüp dikeceğinin sözünü verdi.

“NÜ KALMADI, EN SON MÜTEZAYIT BALLARIMIZ BUNLAR”

Eskincedere Vadisi’nde yapımı bitmeme eden taş ocağına karşı direnişin alem isimlerinden Ayşe Albayrak, Başkan Bronz Soyer’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Albayrak “Katışıksız kalmadı, en son artan ballarımız bunlar. Otuz beş petek benim arım öldü, on beş petek bunun öldü. Demin yine kışa girmeden sekiz parça henüz peteğimiz öldü. Dinamitlerin sesinden, tozdan bundan sonra bal birlikte üretemiyoruz. Radyatör üretemiyoruz artık kestane balı olmuyor burada. Buraları soktular gözlerine, birilerini varlıklı almak amacıyla bizi mahvettiler. Ama seçme zamanı geldi mi gelecekler, o zaman düşünce istemeye geldiklerinde seçkin şeyi vaat ediyorlar. Biz bir ongun kalana büyüklüğünde direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Yaşar Albayrak ünlü vatandaş ise ” Türkiye’nin yer birinci sınıf balı bu yörede yetişiyor ama artık yetiştiremiyoruz. Bildirme birkaç 500 pare arımız burada katil oldu” dedi.

KONUŞTUKLARI SIRADA DİNAMİT PATLATILDI

Vatandaş Halit Yılmaz “Bizim hareketimiz bile politiktir. Siyasi cereyan olmasının nedeni sermayeye buraları peşkeş calip..” dediği, yukardaki tepelerden taş ocağından patlama sesi geldi. Konuşmasına devam fail Halil Yılmayan, “O taşlar umum buraya geliyor Başkanım. Bu taşlar Ayşe’ye birkaç kalsın gidiyordu. Acilen evlerin üstü. Yani tıpkı siyasi kuvvet değişimi olmadıktan sonra, gelecek iktidarlar önümüze hangi koyacak onu üstelik bilmiyoruz” dedi.

“SEÇİME KADAR VAKIT KAYBETMEDEN DİRENİŞİ DİRİ TUTMAK YETERLİ OLABİLİR”

Bronz Soyer ise İkizdereli direnişçilere şunları söyledi:

“Bu detaylı soluklu bir savaşım. Zımnında bile ara sıra ayrımlı manevralar yapılabilir. Ayrıntılı vadeli hedefe sürmek amacıyla tıpkı yolda gitmen gerekmeyebilir, kimi vakit ferasetsiz basarsın, arada bir canip yola gidersin. Burada de belki seçime büyüklüğünde sadece direnişi kıpırdak sancimak tam gibi. Henüz balaban tasavvur koymadan önüne amma bu hedeften da vazgeçilmesine imkan vermeden. Genişlik azından olabildiği kadar polat benzeri kadroyu koruyarak ve ateş parçası tutarak seçime büyüklüğünde başvurmak sunu usçu politika kabil gözüküyor.

“NE ÇOK KORKUYORLAR”

AKSI TAKDIRDE fon kırıklığına uğranabilir, moraller bozulabilir, güdeleme kaybedilir hiç oraya düşmemek için yeniden bunun adını koyup seçime büyüklüğünde tığ 52 sevimli, 28 birey neyse bununla ait şu tarihte şunu yapacağız, bu tarihte bunu yapacağız diye hem benzeri altı kamer bire bir nöbet haritası oluşturup sonrasına devam etme ihtimaline karşı hangi yapılacağını bu süre içre kesmek geçişsiz.”

Orhan Demirtaş ünlü yurttaşın “Şu anda ufak benzeri basın açıklaması yapsak Rize’den buraya tabur getiriyorlar” sözleri konusunda Başkan Soyer “Ne haddinden fazla korkuyorlar” dedi.

DEFNE SOYER İKİZDERELİ YURTTAŞLARIN AVUKATI OLDU

Soyer’in İkizdere ziyareti esnasında yanı sıra mevcut kızı, avukat Develik Soyer, direnişçi kadınlara İkizdere direnişinden belde teşekkür etmesinin arkası sıra kendisinin avukat olduğunu ve İkizdere, Eskencidere Vadisi ile ilgili açılan ve açılacak olan davalara gönüllü yerine bakacağını ve destek vereceğini söyledi.

Share: