BŞEÜ Katalog ve Hikmet Merkezi, YKS’ye hazırlanan depremzede öğrencilerin hizmetinde

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin peşi sıra Bilecik’e mevrut üniversite öğrencileri ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlananlar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Kitabevi ve Hikmet Merkezi’nden yararlanabilecek.

Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, AA muhabirine, 6 Şubat’taki depremler sonrası havza insanının yaralarının sarılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ayni ve nakdi yardımların birlikte ayrıksı ihtiyaçlara müteveccih çalışmalar üstelik yapıldığını belirten Beydemir, şöyle konuştu:

“Biz aynı terbiye kurumuyuz. Zelzele sonrasında Bilecik’e mevrut öğrencilerimiz var. Öğrencilerimizin terbiye süreçlerini devam ettirmeleri gerekiyor. Bunun üzere bile hem psikolojilerinin uyumlu olabileceği hem de onlara bilgilerin aktarılabileceği benzeri alana ihtiyaçları var. Bunun da bildirme adamakıllı yeri ve arz mantık bölgesi üniversitelerdir. Nedeniyle üniversite adına tığ tahminî 70 bine mail basılı kaynağa ve bunun beraberinde dijital kaynaklara erbap olan koca bire bir kütüphaneye sahibiz. Kütüphanemiz 7/24 öğrencilerimize hizmet vermektedir, kendi öğrencilerimiz üzere dahi böyledir. Proje geliştirerek ‘Kütüphanemiz ikinci evinizdir’ sloganıyla hem depremden etkilenmiş hem depremle alakası olmayan ama apayrı ayrımsız darülfünun üstelik okuyan hem bile Bilecik’te tevakkuf eden öğrencilerimize kütüphanemizin kapılarını açtık.”

Beydemir, gençlere kütüphanede öğüt çalışabilecekleri, mektup okuyabilecekleri ayrıca online derslere girebilecekleri ayrımsız yassı hazırladıklarını dile getirdi.

Öğrencilerin kütüphanenin tam imkanlarından faydalanabileceğini anlatan Beydemir, “Bilgisayarı olanlar internetten ve hikmet ağımızdan yararlanabilecek. Bilgisayarı olmayanlara burada elektronik beyin sağlayarak, internete bağlanarak acun kaynaklarını izlemelerini sağlayacağız.” ifadesini kullandı.

Kütüphanenin sorumlusu Gülden Çavdar ise bu merkezde 370 bini fazla elektronik kitabın bulunduğu bilgisini verdi.

Bunun birlikte mütemadi yayınlara üstelik saha verdiklerini aktaran Çavdar, “İstiyoruz kim bulundukları ortamdan, o psikolojiden şuncacık uzaklaşıp aynı nebze burada henüz farklı düşünerek üniversite hayatı süresince bulunabilsinler.” dedi.

Share: