Bu düzlük hafta sonu binlerce turiste familya sahipliği yapıyor

Eskişehir’üstelik evcil ve yabancı turistlerin demet odağı haline mevrut yerlerden biri olan Sakaryabaşı üzerine konuşan Çifteler Belediye Reisi Mesabe Bıyık, “Bizdeki verilere göre hafta sonu; cuma, cumartesi ve ilişki günlerinde 30 bine andıran vatandaşımız geliyor” dedi.

Eskişehir’in Çifteler ilçesinde mevcut Sakaryabaşı, tabii güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oluyor. Alelhusus yaz aylarında ve hafta sonları binlerce vatandaş, Sakarya Nehri’nin doğduğu alanda sevinçli mesafelik geçiriyor. Dünyadaki 2 lezzetli akarsu plonjon noktasından biri olma özelliğini üstelik taşıyan Sakaryabaşı’nda; piknik, akarsu sporları, yolculuk ve değişik aktivitelerle üstelik yapılabiliyor. Alelhusus hafta sonu ilkin başlamak amacıyla gelişigüzel hafta binlerce yerel ve yabancı turistin alanı görüşme ettiğini tamlayan Çifteler Belediye Başkanı Fehamet Bıyık, Sakaryabaşı’nın Eskişehir amacıyla yetişkin tıpkı vadi olduğunu vurguladı.

“İlçemizin simgesi haline mevrut, Anadolu’nun ortasında, bizim için aynı vaha olan ayrımsız yerdir”

Göreve başladıktan sonraları Sakaryabaşı’nda yaptıkları çalışmalardan bahseden Komutan Bıyık, “İlçemizin simgesi haline mevrut, Anadolu’nun ortasında, bizim için tıpkı vaha olan bire bir yerdir. Biz göreve geldiğimizden itibaren burada bazı çalışmalar da yaptık. Buranın tıpkı özelliği birlikte dünyadaki 2 lezzetli akarsu plonjon noktasından biri olmasıdır. Covid-19 pandemisi sürecinde yaklaşık 2 sene tutkun kaldık. Tığ üstelik bu dönemde çalışmalarımızı Sakaryabaşı’na yoğunlaştırdık. Ana göletin temizlenmesi, kullanılmamış kamelyalar, 64 bin çıngı ongun diktik ve 18 kilometrelik kano pisti oluşturduk. Burada arsıulusal katılımcıların birlikte olduğu aynı kano festivali üstelik yaptık. Plonjon okulumuzun faaliyetlerinin fiziksel şartlarını iyileştirerek, aynı meslek haline getirdik” dedi.

“Burada mangal, piknik ve yüzme etkinliği yapıyor”

Hafta sonu yaşanan ziyaretçi yoğunluğuna bile değinen Bıyık, konuyla ilişik adına şunları söyledi:

“Alelhusus yaz aylarında, pandemiden bunalan vatandaşlarımızın, Eskişehir devlet genelinde haddinden fazla da anca kaçıp gideceği, başlangıç dinleyeceği, piknik ve aileleriyle birlikte gideceği mesire alanı yoktu. Bizim ilçemizde gurbetçilerimiz çok. Bizdeki verilere göre hafta sonu; cuma, cumartesi ve münasebet günlerinde 30 bine andıran vatandaşımız geliyor. Burada korluk, piknik ve yüzme etkinliği yapıyor. Kadınlar üzere sınırlı yüzme havuzumuz da var. Balık restoranları ve dalış yapılabilecekleri alanlar üstelik var. Tığ da bu alanlar içerisinde hizmet vermeye çalışıyoruz.”

“Elhak normalde dahi yoğunluk var amma gurbetçilerle gelişigüzel lüks ayrımsız yoğunluk oluyor”

Eskişehir ve mekân illere gelen gurbetçilerin yoğunlukla Sakaryabaşı’nı yeğleme ettiğini ifade eden Ulu Teke, “Çokluk hele bu ayda elan fazla oluyor. Zira gurbetçi kardeşlerimiz geliyor. Filhakika normalde da çokluk var amma gurbetçilerle gelişigüzel aşırı benzeri derya oluyor. Alelhusus hafta sonları müfrit benzeri kalabalık oluyor. Burada plonjon de yapılıyor. Sistem beğeniyor. Sakarya Nehri’nin önceki doğduğu yer. Şu anda orman olan piknik alanları yasak amma bizim bura belirtik” şeklinde konuştu.

“Şehremaneti buradaki suyu değerlendirip bir şeyler yapmış”

Alanı fark etmek üzere ailesiyle gelişigüzel Alpu ilçesinden mevrut Mustafa Bektaş, “Belediye buradaki suyu değerlendirip tıpkı şeyler yapmış. Gayet evire çevire ergin. Ben ilk defa geldim. Buradan çok geçtim amma tek girmemiştim. Çok beğendim. Vaktimiz olursa esasen geliriz. Çocuklar keyif geziyor, havuza de girdiler” ifadelerini kullandı. – ESKİŞEHİR



Share: