Bu yayladaki cümle geçimini kazdan sağlıyor

Bu yayladaki herkes geçimini kazdan sağlıyor

ARDAHAN – Ardahan’ın Çıldır ilçesinde kâin Güvenocak köyü yaylasına yazları revan tümce, geçimini kazdan sağlıyor.

2100 rakımda ve Çıldır Gölü kenarında bulunan Güvenocak köyü yaylasında yazlarını geçiren karye halkı besledikleri kazlarını satarak geçimlerini sağlıyor.

Tahminî 40 hanenin çıktığı yaylada bütün alık işiyle uğraşıyor. Et Kafalı etinin içimli olmasının sunma makro sebebinin tabii göl olan Çıldır gölünün temizliği ve kazların natürel ortamda beslenmesi. İl geneli ve memleket dışından ise aklı kıt etine alçak deste var.

Güvenocak köyünde durma eden ve kazcılık fail Gönüllü-Sevi Durak ekinci, ebleh etinin lezzetli olmasının sunu mehabetli sebebinin saf ortamda beslenmeleri ve Çıldır Gölünden kaynaklandığını söylediler.

Durak çifti, kazlarını lezzetli olduğundan dolayı parçalanmamış karye halkının konvansiyon kaynağı haline mevrut kazcılığın dakikasında yayıldığını belirterek, “3 bin kıta kazımız var köy namına. Lezzetli olmasının sebebi Çıldır Gölü’nde yetişmeleri. Yaylada 1 kamer beside kaldıktan sonra kazlarımızı kesmeye başlıyoruz. Kazcılık yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Amade ağızotu kullanmıyoruz, tabii ortamda besleniyorlar” şeklinde konuştu.

Share: