Bu yol aldanmaz değil çıkmaz köpekleri, yetiştiricilerin ağır sıklet rüyası oldu

Aydın’ın Kasır ilçesi rustik Başçayır Mahallesi’nde küçükbaş hayvan ağılına giren çıkmaz köpekleri, çok sayıda kuzuyu parçalayıp katil etti.

Olay, Kasır ilçesi Başçayır Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre hayvancılık işleyen Gülsüm Güdücü isimli bire bir vatandaş, dağda koyunlarını otlattığı tam ağılında bıraktığı kuzulara, ağıla giren çıkmaz köpekleri saldırdı. Çıkmaz köpeklerinin saldırdığı onlarca kuzu katil olurken, Çoban eve geldiğinde karşılaştığı dekor karşısında adeta yepyeni oldu. Ağıla girdiğinde 9 çıngı köpeğin olduğunu gören Güdücü, onları kaçırırken karşılaştığı görünüş karşısında “Gözlerimle görmesem bunu köpeklerin yaptığına inanmayacağım” dedi.

Ağılda parçalanmış halde bulduğu kuzularını görünce gözyaşlarını tutamadığını tabir eden Sürücü, “Ben doğrusu dağda duran bir insanım. Sabahleyin koyunlarımı aldım eve geldim. Burası benim koyunlarımı koyduğum sadık alanım. Koyunlarım 1 aydır burada duruyorlar. Sabah hayvanlarımın yanına geldim ve karşılaştığım görünüş karşısında alışılmamış oldum. Tıpkı baktım tıpkı derinti köpek ve kuzularım yerde, yatıyor. Köpekler beni görünce kaçtılar. Kestirmece 9 tane köpek kovaladım ağılımdan. 20 çıngı kuzum temizlik olmuş. Ego kesintisiz dağda faaliyet veriyorum. Bana sorumluluk değil mi? Borcum, sıkıntılarım var. Ben ne yapacağım şimdi? Gelip şu halime bakın. Bu sene beribenzer yumruk durumdayız doğrusu. 20 pasaj efsanevi şu dakika bizim üzere çok koca. Benim gecem gündüzüm dağım taşım yok çabalıyorum. 3 saat uykuyla duruyorum. Bu sokak köpeklerinden şikayetçiyim. Ben bu olayı gözlerimle görmesem köpeğin yaptığına inanmam amma gördüm. Yetkililerden bindi bekliyorum. Bu çıkmaz köpeklerine tıpkı çözüm bulunsun. Borçlarımız vardı ve tek umudumuz bu hayvanlardı. Onları bile nabekâr çıkmaz köpekleri parçaladı. Köpeklerin hakkını savunanlar benim bu hayvanlarımın hakkına hangi diyecek. artık kimse sokak köpeklerinin hakkını savunuyoruz diyerek benim karşıma çıkmasın” dedi. – AYDIN

Share: