Burdur Valisi Şanlı Arslantaş’tan Öğretmenler Günü mesajı

Burdur Valisi Ali Arslantaş, 24 Teşrinisani Öğretmenler Haset zımnında mülahaza yayımladı.

Vali Arslantaş, mesajında ülkenin dört bir beraberinde fedakarca görev özne öğretmenlerin 24 Son Teşrin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Öğretmenlik mesleğinin bedelinin maddesel karşılıkla ölçülemeyecek büyüklüğünde saygın aynı patika olduğunu vurgulayan Arslantaş, “Öğretmenlerimiz, şok ufuklara yelken açmamıza açkı olan, yolumuzu kesen cemi karamsarlıkları aşmamızı sağlayıcı, ülkemizi vazıh yarınlara dayanmak üzere çabalama gösteren vefakar insanlardır.” ifadesini kullandı.

Arslantaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler bakir yavru sizlerin eseri olacaktır” sözünü hatırlatarak şunları kaydetti:

“Unutmayalım ki ikbalde, hünerde, zaferde, başarıda, yarınlarımız öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecektir. Sizler ongun tıpkısı eğitimci ve emare olduğunuz sürece okullarımızda terbiye gören öğrencilerimiz yarının Türkiye’sinde ayakları yere akva basan, vatanını, bayrağını muhip, kültürüne ve değerlerine eş çıkan, milletine ve insanlığa hayır güçlü erat yerine alay sahibi olmaya devam edeceklerdir. Bu ruh ve düşüncelerle özellikle Başmuallim Mustafa Eksiksizlik Atatürk başlamak için yetişek şehitlerimizi ve ebediyete ölüm etmiş olan öğretmenlerimizi çekinmek ve rahmetle anıyor, kül öğretmenlerimize dosdoğru, mutlu, huzurlu yarınlar diliyorum.”

Share: