Burdur’da 10 Kasım töreni

Burdur’da, Celil Alemdar Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün ölümünün 84’üncü yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Burdur’daki geçmiş merasim Cumhuriyet Altını Meydanı’nda yapıldı. Törende Ilbay Ulvi Arslantaş, Garnizon Komutanı Miralay Müşkül Çankaya, Şehremini Uca Orkun Ercengiz ve farklı hava ve kuruluşlar eliyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla alay malay bayraklar yarıya indirildi, 2 dakikalık tırsmak duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anma programı daha sonradan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konuşma ve Sergi Salonu’nda bitmeme etti. Buradaki törende çekinmek duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Müzakere ve Tasarım Fakültesi tarafından hazırlanan ‘Atatürk’ün Bireşimli Zeka ile Renklendirilmiş Fotoğrafları’ sunumunun peşi sıra memleket genelinde düzenlenen koşuk ve tahrir yarışmasında bir numara olan öğrenciler eserlerini okudu.

Daha sonra 10 Kasım dolayısıyla il genelinde ilk ve ılımlı basamaklı okullar beyninde planlı gösterici, şiir, yazmanlık ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk Oratoryosunun sahnelenmesinden sonraları Atatürk resimleri sergisi tören düzeni üyeleri marifetiyle gezildi.

Share: