Burdur’da 139 projeye akan fiyatlarla 103 milyon lira destek sağlandı

Burdur’da konuşan Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank, “Bugüne büyüklüğünde Burdur’dahi 139 projeye akan fiyatlarla 103 milyon liralık, 7 SOGEP projesine kestirmece 11 milyon lira bindi sağladık” dedi.

Endüstri ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Burdur’birlikte İl Özel İdaresi’ndeki Sosyal Gelişmeyi Tutma Programı (SOGEP) Projeleri İmza ve Coğrafi İşaret Tescil Belgeleri Teyit Töreni’ne katıldı. Vekil Varank ve beraberindekiler sanayici ve işadamları ile derinti yaptı.

Burdur’un devlet ekonomisine değerler kattığını tamlayan Varank, “2021 yılındaki 291 milyon dolarlık ihracatı ile 2020 yılına bakarak yüzde 36’lık aynı çoğalma kaydetti. Burdur’un daim gelişiyor olması bittabi bizi kıvançlı ediyor. Bu manada tığ de şehrimize her ant korumak amacıyla elimizden mevrut gayreti göstermeye devam ediyoruz. Burdur’daki 3 OSB’da 4 bine andıran vatandaşımız şu anda istihdam ediliyor. Sonuç dönemde Burdur ikinci OSB ile şehrimize yetişkin firmalar yatırım yapmaya başladılar. Serencam 2 yıldaki taleplerle şu anda Burdur’daki OSB’lerimizde hiç boş parsel kalmadı. Bu noktada Burdur 2’nci OSB ve Nahiye 2’nci Kombinasyon Uran Bölgesinin genişlemesi ile ait taleplerin farkındayız bunları üstelik genişlik güdük sürede adına bildirmek için yereldeki paydaşlarımız ile çalışmaya devam ediyoruz. Bakınız tescilli coğrafi bel sayısı 2022 yılında elden 50’li rakamlardaydı, şu anda bu suret bin 186’ya ulaştı. Burdur’üstelik bu artışa katkı sağlayıcı illerimizden tıpkısı tanesidir. Sonuç iki yılda Burdur’umuzun Karamanlı cevizi, Karamanlı kişnişi, Dirmil sipsisi, Karamanlı rezenesi, Köşe salebi ve Tefenni rezenesi kalkmak üzere 6 nüsha coğrafi işareti tescil edildi” dedi. – BURDUR

Share: