Burdur’da “Çök Konsept Tutun” Tatbikatı Yapıldı

Burdur’dahi “Çök Intizam Tutun” Tatbikatı Yapıldı

BURDUR – Türkiye’üstelik 81 ilde eş zamanlı planlı “Çök Kol Tutun” tatbikatı Burdur’da Cumhuriyet meydanında yapıldı.

Türkiye’dahi 81 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümü zımnında saat 18.57’birlikte “Çök Sistem Tutun” tatbikatı yapıldı. Burdur’de de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tatbikatta vatandaşlar, saat 18.57’birlikte “Çök Kaşkariko Tutun” hareketini uyguladı. Tatbikat alanına İl Sağlık Müdürlüğü UMKE, AFAD, Burdur İtfaiyesi, Burdur Taharri Istirdat Derneği (BAKUD), Kızılay, BEŞİR, İnsani Müzaheret Derneği (İHH), Milli Eğitim Bakanlığı Kontrol Istirdat Birimi(MEB AKUB), Acil Facia Enformasyon Birimi vasıtasıyla stantlar kuruldu. Kurulan stantlarda kıyamet anında geçer kontrol kurtarma ekipmanları sergilendi.

Tatbikata Burdur Valisi Yüce Arslantaş, Burdur Millet Vekili Hezel Özçelik, Garnizon Komutanı P. Çiftlik. Miralay Müşkül Çankaya, Uray Başkan Vekili Atam Gülcü, İl Güven Müdürü Beklenti Bitirik ve protokol üyeleri üstelik katıldı. Vali Mürtefi Arslantaş ve beraberindekiler, tıpkısı kafede “Çök Komplo Tutun” hareketi yaparak tatbikatı gerçekleştirdikten sonraları meydandaki stantları gezerek icraat ve ekipmanlar hakkında vukuf aldı.

Tatbikat sonrası müracaat fail Vali Arslantaş konuşmasında, “Bildiğiniz gibi Burdur deprem kuşağında bulunuyor.1971 yılında aynı deprem yaşadık. Bu miftah ile 1971 yılında yaşanılan depremde, Düzce’birlikte yaşanılan depremde ve başka afetlerde memat eden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. İnsanoğlu keşfettiği ilmî gelişmeler ışığında henüz depremi engelleyemiyor. Hakeza tıpkısı kudretimiz namevcut. Fakat depremde meydana mevrut duygusal ve para kayıplarını engelleyebilme ihtimalimiz değme ant var. Bu bile ancak eğitimle ve amade olmayla cins. Zaman de Düzce depreminin 23. Yılında saat 18.57’dahi İç işleri Bakanlığımızın koordinesinde 81 ilimizde çök alengir tutun tatbikatı yaptık. Az önceki gezdiğimiz sergilerde de devletimizin taharri kurtarma noktasında başarmış olduğu seviyeyi görmüş olduk. Bundan Sonra koyu suda kontrol yapabilen kameralı robotlarımız var. 40, 50, 60 tonu kaldıran aparatlarımız var. Daha Çok benzeri afet meydana geldiğinde ‘Sesimi duyan namevcut mu?’ feryadının olmadığını görüyoruz. Terbiye faaliyetlerinde birlikte 2022 yılı içerisinde 210 bin kişiyi eğitme hedefimiz var. Şu zaman 160 bin kişiye ulaşmış durumdayız. Yılsonuna kadar 50 bin kişiyi üstelik bu eğitimlerden geçirerek depreme ve evet değme hazır hale geleceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Tatbikata katılan Burdur halkı dahi “Çök Düzen Tutun” tatbikatı üzere Türkiye’nin böyle tatbikatlara ihtiyacı olduğunu ve bu tatbikatların temelli olmasını istediklerini belirttiler.

Share: