Burdur’da eşini av tüfeğiyle öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet mahbes istendi

Burdur’dahi ayrımsız süredir ayrı yaşadığı eşini av tüfeğiyle gelişim durumunda öldüren sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet mahpushane cezası istemiyle sav açıldı.

Sanık Serhan S. (34) hakkında, Atatürk Caddesi’ndeki hisse senedi durumunda Nurcan S’yi tüfekle üzücü ederek öldürdüğü iddiasıyla, “kasten eşe cebin kasten öldürme” suçundan hazırlanan savca, Burdur Okkalı Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, şüphelinin suçu gerçekleştirirken şahit beyanlarına göre, eşine silahı doğrultup “Ben sana demedim mi?” ifadesini kullandıktan sonra yara ettiği vurgulandı.

Ayrıca şüphelinin fenomen günü hareket yerine elinde tüfekle taksiyle geldiği, eşine ızdırap ettikten sonraları gelişim yerinin motosikletini alarak Gazi Caddesi’nde bulunan kayınpederinin ve kayınbiraderinin işlettiği dönerci dükkanına gittiği bilgisine saha verildi.

Burada tüfeği önce kayınbiraderi Ömer Kılıç’a doğrultan sanığın “Ego sana demedim mi Ömer?” dedikten bilahare biberli gitmek için tetiğe bastığı ancak silahın tutukluluk yapması konusunda tüfeği kırıp fişekleri kontrol ettikten sonraları tüfeğini kayınpederi Mustafa Kılıç’a doğrulttuğu dökme iddianamede, bu tam caddenin karşısında dükkanı mevcut sanığın babası Itibar S’nin gelerek sanığın elinden silahı aldığının belirleme edildiği belirtildi.

İddianamede, müştekiler Mustafa ve Ömer Kılıç’ın alınan ifadelerinde sanığın elan önceleri Nurcan S’yi ve kendilerini ölümle gözdağı ettiği, bu kişilerin görüngü günü kendilerini dahi öldürmeye etkin Serhan S’den savlayıcı ve şikayetçi oldukları kaydedildi.

Anne Fatma Kılıç’ın de “Kızını av tüfeğiyle öldüren şüpheliden savlayıcı ve şikayetçi olduğu” bildirilen iddianamede, maktulün, eşi olan sanık üzerine aldırdığı tenkil tedarik kararının görüngü tarihinde bulunan olduğuna işaret edildi.

Sanığın, eşini “oynatmak amacıyla” elem ettiği, kayınpederi ile kayınbiraderine dahi silahı bir amaçla doğrulttuğu yönündeki beyanlarına haysiyet edilemeyeceğinin vurgulandığı iddianamede, sanığın savunmalarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu kaydedildi.

Müştekilerin, tanıkların beyanları ve fenomen yerleri azrail görüntülerinde sanığın eylemlerinin zahir ve net tespit edildiği, şüphelinin eşine yönelttiği iddialarına ilgili değme delil sunamadığı vurgulandı.

İddianamede, şüphelinin maktulü öldürmeyi şartsız kararlaştırması, soğukkanlılığını koruyarak kanlı kararından vazgeçmemiş olması, maktulü öldürdükten sonradan müştekilere alın ısrarla eylemlerini gerçekleştirmeye çalışması “olayları tasarladığına vasıta kıymet” denildi.

Savcılık, Nurcan S’yi öldürdüğü iddiasıyla Serhan S’nin “tasarlayarak eşe alın kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, sanığın kayınpederi ve kayınbiraderine müteveccih eylemine ait de “kasten kasten öldürmeye adım” suçundan birlikte 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasını arzu etti.

Davanın önceki duruşması, yarın görülecek.

Olay

Burç Mahallesi’nde 8 Nisan’üstelik eşinin için uzaklaştırma kararı aldırdığı öğrenilen Serhan S. karısı Nurcan S’yi tüfekle esasen yaralamış, kaçarken kayınpederinin dükkanını üstelik silahla basan zanlı polis ekiplerince yakalanmıştı. Tehlikeli yaralanan 35 yaşındaki avrat kaldırıldığı Burdur Kerem Hastanesinde yaşamını yitirmişti. Aynasız Serhan S, çıkarıldığı barış ukubet hakimliğince tutuklanmıştı.

Share: