Burdur’da güvenlik uygulamalarında 54 kişiye prosedür yapıldı

Burdur’üstelik Itimat Müdürlüğü eliyle yapılan düzenlilik uygulamalarında çokça sayıda stoper ve yaralayıcı aygıt ele geçirilirken, farklı suçlardan 54 kişiye prosedür yapıldı.

Burdur genelinde suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması ve suçluların yakalanmasına müteveccih İl Güvenlik Müdürlüğü ekipleri marifetiyle 25 Ilk Teşrin–3 Teşrinisani tarihleri ortada yapılan çalışmalarda 10 skor av tüfeği, 3 adet stoper cihaz (bıçak), 5 nüsha tabanca, 47 sayı fişek ele geçirildi. Uygulamada “6136 Basit Kanun’a uymazlık” suçundan 6 şahsiyet için adli muamele yapıldı.

Mal varlığına cebin işlenen suçlara müteveccih hesaplı çalışmalarda ise 3 arakçılık olayı aydınlatılarak, yakalanan 4 çirkin karşı adli muamelat yapıldı. Aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarda da değişik suçlardan aranması olan toplanmış 42 birey yakalanarak adli makamlara irsal edildi. 32 özlük tutuklanırken, 10 nüfus azade bırakıldı. Yakalananlardan “kişiyi hürriyetinden mahrum kılma” suçundan 7 sene 6 kamer cezaevi cezasıyla aranan 1 zat ve “mahdut cerh” suçundan 7 yıl mapus cezası ile aranan 1 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. – BURDUR

Share: