Burdur’da tahliye tatbikatı

Ülke genelinde senkronik adına yapılan deprem tahliye tatbikatı Burdur’üstelik Kur’dakika Kurslarında terbiye gören 750 öğrencinin katılımıyla yapıldı. Askeriye Kur’zaman Kursunda senaryo gereği hareket simultane kamu öğrenciler elleri ile başlarını koruyarak masa ve sıraların altına girdiler. Yer Sarsıntısı sonrası öğrenciler ile yer sarsıntısı tahliye tatbikatına katılan Ilbay Arslantaş ile öğretmenler binayı kontrollü ayrımsız şekilde boşalttılar.

Manevra sonrasında AFAD Burdur İl Müdürü Yasin Tokgöz Ilbay yaptığı açıklamada; “Kıyamet Manevra Yılı çerçevesinde ülkemizde ve ilimizde sene süresince tatbikatlar yürütme etmekteyiz. Akıbet adına da bugün Diyanet İşleri Başkanlığımız ile AFAD Müdürlüğümüzün koordinesinde ülkemizde ki bütün kuran kursları ve eğitim merkezlerinde, iklim ve kaymakamlık müftülüklerinde sarsıntı tatbikatı gerçekleştirdik. İlimizde ve on ilçemizde bile 101 kuran kursunda yaklaşık 750 öğrenci ile zaman bakımından zelzele tahliye tatbikatını sorunsuz yerine gerçekleştirdik” dedi.

Vali Arslantaş ise yaptığı açıklamada, “2022 yılı AFAD Başkanlığımızın zelzele tatbikatı yılı. Elan ilk hatırlanacağı amacıyla Milli Eğitim Bakanlığımız ile gelişigüzel İçişleri Bakanlığımızın bire bir koordineli çalışması oldu. Okullarda hareket boşaltma tatbikatı yapıldı. Bugünde Din İşleri Başkanlığımızla 81 ilde eş anlı yerine zelzele boşaltma tatbikatı yapılıyor. Çocuklarımızın amade olduğunu gördük. Çocuklarımızın bilinçli olduğunu gördük, eğitildiğini gördük. 1971 yılında ilimizde meydana gelen depremi ölçülü yaş kuşağı hatırlayacaktır. İlimiz yer sarsıntısı kuşağında hazır olmamız gerekiyor. Rabbim afetinden korusun” diye niteleyerek konuştu. – BURDUR

Share: