Burdur’da TOKİ’ye 12 bin 678 müracaat yapıldı

Burdur’dahi TOKİ’ye 12 bin 678 referans yapıldı

Sosyal Hane Hamlesi Projesi Lansman Ara Bulucu Burdur’de

BURDUR – Türkiye’nin seçkin yerini gezerek proje için halkı bilgilendiren Yer Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Şişko Ev İdaresi Başkanlığı’na ilişik tanıtım aracı Cumhuriyet Altını meydanında Burdur halkına sanal üs gözlüğü ile proje evlerini gezdirerek umum aracılığıyla merak edilen soruları yanıtladı. Burdur’bile bile yapılacak projeye referans işleyen vatandaşlar mevhum gezi turuyla yapılacak evlerin tamam hallerini görmüş oldu.

Dolgun Basamak İdaresi Uzmanı Mehmet Intikam proje ile ait yaptığı açıklamada; ” Sayın Cumhur Reisi Recep Tayip Erdoğan’ın talimatları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlemeleri doğrultusunda Türkiye genelinde başlamış olan 500.000 basamak hamlesi ile birlikte lansman ve vatandaşlarımızı haberdar etmek amacıyla geziyoruz. Bugün bile Burdur’dayız. Burdur’dahi eşkal dahi 200, ilçeler ile alay malay toplamda 864 konut planlaması var. Tığ birlikte burada yapılacak olan ev, yer ve işyeri ile ilgili vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Burdur’birlikte yapılacak konutlar amacıyla toplamda 12 bin 678 müracaat yapıldı. Bunların 7 bin 103 tanesi suret amacıyla, 3 bin 121 tanesi Kenar için, kafasız mütezayit 2 bin 454 referans ise değişik ilçelerde yapılacak olan konutlar içindir. Arsa ve gelişim yerleri üzere başvurular 15 Kasıma büyüklüğünde bitmeme ettiği için nihai anlatım o tarihten bilahare anlaşılan olacak.” dedi.

Konutlar üzere türe sahiplerini tayin kuraları Türkiye genelinde yarından itibaren çekilmeye başlayacak ve şubat ayının sonuna kadar bitmeme edecek. Ad Çekme sonuçları vatandaşlara SMS yolu ile bilgilendirilecek. Antrparantez sonuçlar “Taşınmazlar Basamak A.Ş” ve “Toplu Konut İdaresi” nin genel ağ sitesinden ve sosyal iletişim araçları hesaplarından yapılacak olan etkin yayınlardan takip edilebilecek.

Share: