Burhaniye Belediyesi’nden ‘Zeytinli Rock Festivali’ Açıklaması: “Yargı Sonrası Temas Makule Desteği Vermeye Hazırız”

Burhaniye Belediyesi, bu sene müsaade verilmeyen ‘Zeytinli Rock Festivali’ne ait yaptığı açıklamada, dört dönme sürecek olan 32. Burhaniye- Ören Turizm Kültür ve Hanek Festivali’nin süresini 13 güne çıkararak Zeytinli Rock Festivali’ni kapsayacak şekilde yazmak üzere değişmeyen aldıklarını, ancak yapımcı şirketin mahkeme süreci devam ederken bunun akıllıca olmayacağını bildirmesi üstüne programda başkalık açmak durumunda kaldıklarını belirtti. Açıklamada, “Kafası Küflü zihniyetlerin sorumluluk ve tehditleri, gençlerimizin idealleri ve coşkularını engelleyemeyecektir. İdari mahkemenin vereceği değişmeyen sonrası herhangi bir tip desteği vermeye amade olduğumuzu gençlerimizin ve müzikseverlerimizin bilmesini isteriz” denildi.

Burhaniye Belediyesi, bu yıl kaymakamlığın cevaz vermediği ‘Zeytinli Rock Festivali’ne zaman yazılı aynı izah yaptı. Belediyenin açıklaması şöyle:

“YAPIMCI ŞİRKET MURAFAA KARARINI ÖZLEMEK İSTEDİ”

“Belediyemizin kiracısı olan Milyon Imal Org. Tic. Ltd. Şti.’nin, kiracısı olduğu yerde anadan görme kuzuluk gelen Zeytinli Rock Festivali’nin gerçekleşmesine Kaymakamlıkça müsaade verilmemiştir. Belediye Meclisi’mizce, dört bölüm olan 32. Burhaniye-Harabelik Turizm Ekin ve Konferans Festivali’mizin tarihlerini değiştirerek 18-30 Ağustos 2022 tarihlerinde ayırmak üzere 13 güne çıkarılması kararı alınmıştı. Ancak Zeytinli Rock Festivali’ni özne Milyon Imal Erganun. Tic. Ltd. Şti. yetkilileri, Zeytinli Rock Festivali’nin 32. Burhaniye-Harabelik Turizm Hars ve Tekellüm Festivali etkinlikleri içerisinde yapılmasını akla yatkın görmediklerini, yürütmeyi durdurma kararı için duruşma kararını bakmak istediklerini tarafımıza beyan etmişlerdir. Firmanın bu beyanından ortalık Zeytinli Rock Festivali programı, 32. Burhaniye-Harabelik Turizm Kültür ve Müzakere Festivali programından çıkarılmak durumunda kalınmıştır.

32.Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Müzakere Festivali’mizi 25-30 Ağustos 2022 tarihleri ortada 6 periyot yapacağımızı yekpare halkımıza ve kamuoyuna duyururuz.

Zeytinli Rock Festivali’nin mukteza müsaade ve resmi yükümlülükleri kendilerine ilgilendiren olmalarına rağmen festivalin gerçekleşmesi amacıyla herhangi bir tür girişimler tarafımızca yapılmıştır.

“DURUŞMA KARARI SONRASI TEMAS TÜR DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Açıklamak isteriz kim Burhaniye Belediyesi olarak, gençlerimizin özgürce festival coşkusunu yaşaması bizlerin önceliğidir. Laik, demokratik Atatürk Türkiye’sinde, müziğin ve eğlencenin yasaklanması kabul edilemez. Kafası Küflü zihniyetlerin ağırlık ve tehditleri, gençlerimizin idealleri ve coşkularını engelleyemeyecektir. İdari mahkemenin vereceği karar sonrası herhangi bir kalem desteği vermeye hazır olduğumuzu gençlerimizin ve müzikseverlerimizin bilmesini isteriz.”

Share: