Bursa Büyükşehir Belediyesinden 40 milyon 500 bin avroluk arıtma yatırımı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Yatırım Bankasından realizasyon edilen 40 milyon 500 bin avroluk krediyle Orhaneli, Orhangazi, İznik ve Şark Arıtma tesislerinin kapasitesini artıracak, Karacabey’e birlikte yıpranmamış aynı arıtma tesisi kazandıracak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, henüz geçmiş Avrupa Envestisman Bankasından sağlanan 50 milyon avroluk krediyle yapımına başlanan Mustafakemalpaşa, Karacabey ve İnegöl ilçesindeki içme suyu hatlarıyla ait yatırımlar devam ederken, hele atık suların arıtılması amacıyla şanlı bir yatırıma bidayet veriliyor.

Orhaneli, Orhangazi, İznik ve Karacabey ilçelerinin yanı sıra şehir merkezinin elan faal bire bir altyapıya kavuşturulması üzere yine Avrupa Envestisman Bankasından sağlanan 40 milyon 500 bin avroluk yatırıma başlanıyor.

Orhaneli, Orhangazi, İznik ve Maşrık Arıtma tesislerinin kapasitesini artıracak, Karacabey’e üstelik bakir tıpkı tasfiye tesisi kazandıracak iki farklı işin sözleşmesi, Büyükşehir Belediye Reisi Alinur Lüle Taşı ve müteahhit firmaların sorumluları arasında imzalandı.

Tarihi binada yapılan ve BUSKİ Umumi Müdürü Güngör Gülenç’in de katıldığı imza töreninde konuşan Aktaş, bu projelerde hem kâin arıtma tesislerin kapasitesinin yaklaşık üç intaç artacağını hem birlikte Karacabey Yeniköy’e kullanılmamış bir arıtma tesisi kazandırılacağını belirtti.

Bursa’yı mıhlı benzeri geleceğe asmak üzere enfrastrüktür yatırımlarına şişman önem verdiklerini anlatım eden Magnezit, bu yatırımları zaman zaman münezzeh kaynaklarıyla ara sıra bile İller Bankası ve Avrupa Envestisman Bankası kredileriyle hayata geçirdiklerini aktardı.

Orhaneli, Orhangazi, İznik ve Karacabey ilçelerinin beraberinde şehir merkezinin henüz dallı güllü ayrımsız altyapıya kavuşturulması amacıyla yapılacak akıbet yatırımların birlikte Avrupa Yatırım Bankasından sağlanan 40 milyon 500 bin avroluk krediyle yapılacağını kaydeden Patal, “Hizmet anlamında kent merkezinde ne varsa 17 ilçemizin tamamında dahi bir hizmetlerin olmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda da çalışmalarımıza canla başla devam ediyoruz. Yıpranmamış yatırımlarımızın ilçelerimize ve Bursa’ya esaslı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Patal, bu finansmanın 15 milyon 518 bin avroluk bölümüyle Orhaneli Atıksu Arıtma Tesisi’nin günce bin metreküp olan kapasitesinin günce 4 bin 400 metreküpe çıkarılacağını, mevcut İleri Dirim Bilimsel Gün Doğusu Atıksu Arıtma Tesisi girişi ve civar arıtma üniteleri kapasitesinin da günce 240 bin metreküpten günce 800 bin metreküpe yükseleceğini belirtti.

Finansmanın tahminî 25 milyon avroluk bölümüyle bile Karacabey Yeniköy’e günlük kapasitesi 4 bin 400 metreküp olan istikbal biyolojik atıksu arıtma tesisi yapılacağını aktaran Patal, Orhangazi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesinin günlük 17 bin metreküpten 51 bin metreküpe, İznik İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesinin birlikte günlük 9 bin metreküpten 24 bin metreküpe çıkarılacağını kaydetti.

Share: