Bursa haberleri: Nilüfer Belediyesi, Rotaract Kulübü İş Birliğiyle Çokça Sayıda Çocuğa Değişik Bir Birikim Yaşatıyor

Nilüfer Belediyesi’nin Bademli Rotaract Kulübü hisse senedi birliğiyle düzenlediği tırmanış etkinliği, Nilüfer’in kırsal mahallelerindeki çokça sayıda çocuğa, farklı bire bir repertuvar yaşatıyor.

Nilüfer’in kırsal mahallelerinde tüvana çocuklar, Nilüfer Belediyesi ve Bademli Rotaract Kulübü’nün alay malay düzenlediği etkinlikte tırmanış sporuyla tanışıyor. Tırmanış antrenöründen eğitim düzlük füru, ardından 15 ve 18 metre yükseklikteki parkurlara tırmanıyor.

“Benim sporum, benim yeteneğim”

“Benim sporum, benim yeteneğim” sloganıyla Görükle Spor Parkı’nda kâin tırmanma duvarında düzenlenen etkinliğe katılan Nilüferli dallar, bakir benzeri sporu tanırken, yeteneklerini de keşfediyor. 9 Eylül’e kadar değme defasında değişik bire bir mahalleden çocukların katılımı ile devam edecek olan etkinliğin ilk konukları, Yolçatı Şehit Ateşli Çaltı Ortaokulu öğrencileri oldu. Üç saat süren etkinlikte torunlar evvel olarak, Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tırmanış antrenörü Emrah Oğuz’dan, esas eğitim aldı. Etkinliğe katılan 22 mektepli, daha bilahare kendileri için hazırlanan parkurlarda zirveye vurmak için çalma döktü. 15 ve 18 metre yüksekliğindeki duvarlarda farklı müşkül derecelerine göre hazırlanan rotalarda, heyetiyle-rap tırmanış fail ayrıntılar, değişik bir birikim yaşadı.

Nilüfer Belediye Başkanı Toygar Erdem, Başkan Yardımcısı  Sibel Özer ve Bademli Rotaract Kulübü Başkanı Ödül Ongun birlikte, çocukların heyecanına kuma oldu. Adrenalin meşbu etkinlikte zirveye akla yatkın tırmanan çocukları dikkatle izleyen Başbuğ Turgay Erdem, mücadelelerinden etraf çocukları kutladı. Nilüfer’üstelik değme yaştan insanı sanatın ve sporun farklı branşlarıyla buluşturduklarını vurgulayan Başkan Turgay Fazilet, bu etkinlikle dahi kırsaldaki çocuklara değişik aynı birikim yaşatmaktan bahtiyarlık duyduklarını söyledi. Etkinliğin önce yerine Yolçatı Mahallesi ile başladığını tamlayan Başbuğ  Fazilet, 24-26-29-31 Ağustos ile 2-5-7-9 Ilkgüz tarihlerinde de başka mahallelerdeki çocukların üstelik bu heyecanı yaşayacağını ifade etti.Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, etkinliğin böylelikle Bademli Rotaract Kulübü Başkanı Hediye Iyi ve beraberindekilerle alay malay “Benim Sporum, Benim Yeteneğim” etkinliğine katılan çocuklara katılım sertifikası verdi.

Share: