Bursa itfaiyesi kullanılmamış araçlarla güçleniyor

Bursa itfaiyesi eskimemiş araçlarla güçleniyor

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi halkın fert ve mal güvenliğini direkt ait genişlik heybetli hizmetlerden biri olan itfaiye aracı teşkilatını seçme sabık aktarılma güçlendiriyor. Haziran ayında 7 eskimemiş itfaiye ve 25 yangın sönüm su tankeriyle güçlenen itfaiye filosuna demincek birlikte 16 itfaiye aracı ve 25 cuşiş sönüm su tankeri eklendi.

Ulaşımdan altyapıya, spordan tarihi ve kültürel mirasa büyüklüğünde herhangi bir alanda Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri kararlı adımlarla hayata nâkil Büyükşehir Belediyesi, halkın geçim ve güvenliğinin sağlanması noktasında mukteza yatırımları de gerçekleştiriyor. Halkın birey ve dünyalık güvenliğini aracısız etkileyen yer mehabetli belediyecilik hizmeti olan itfaiye aracı teşkilatını grup ve ekipman yönünden daima güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, beklenen yangında genişlik gücük sürede müdahale ve söndürme hedefliyor. Halen 643 personel ve 143 açkı ile 28 istasyonda itfaiye hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, hem kadro hem bile takım namına teşkilatı sürekli berkitme ediyor.

Güçlü itfaiye, tehlikesiz kent

Bursa’yı yangınlara karşı daha sakıncasız aynı kent haline anlatmak üzere itfaiyenin vesile filosuna daim takviye fail Büyükşehir Belediyesi, son yerine geçtiğimiz Haziran ayında 7 kullanılmamış itfaiye aracı ve 25 hararet itfa su tankerini hizmete almıştı. 2022 envestisman programında vadi düzlük 16 yeni itfaiye aracı henüz hizmet kervanına dahil oldu. Eskimemiş alınan 5 sayı merdivenli itfaiye aracı, 8 adet az sokak engelleme ara bulucu, 2 adet düzlem itfaiye ve 1 nüsha akman albeni teneffüs cihazı dolum ve transfer itfaiye aracı aracıyla itfaiye aracı filosu vahim kazandı. Öte yandan bu sene süresince gerçekleşmesi planlan 85 şahsiyet itfaiye aracı eri memur alımı çalışmaları da tamamlanma aşamasına geldi.

Kırsala sağlamlaştırma

Rustik mahallelerde de yangına alın tedbirleri zait, 95 kırsal mahallede 571 kişiyle fahri yangıncılık hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayında alınan 25 adet su tankerinin arkası sıra kırsal bölgelerde bakım yöneltmek için 25 nüsha daha traktör arkası akarsu tankerini filoya karışma etti. Yıpranmamış tankerler; Büyükorhan’ın Danaçalı,

Harmancık’ın Gedikören ve Alutça, İnegöl’ün Hamitabat, Mezitler, Hilmiye ve Saadet, İznik’in Melez ve Müşkile, Karacabey’in Harcıâlem, Ortasarıbey ve Muratlı,

Keles’in Haydar, Kestel’in Narlıdere, Mudanya’nın Çekrice ve Esence, Mustafakemalpaşa’nın Şehriman, Soğukpınar, Körekem ve Yenibalçık, Orhaneli’nin Süleymanbey ve Erenler, Orhangazi’nin Heceler ve Yenişehir’in Marmaracık ve Burcun mahallelerinde bakım verecek.

İtfaiyeye envestisman sürüyor

Kullanılmamış araçların hizmete alınması töreninde mütekellim Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Patal, itfaiye teşkilatının daha de güçlenmesi üzere yatırımların bitmeme ettiğini kaydetti. İtfaiye ekiplerinin bu yıl 8 bin 557’si yangın doğmak üzere toplam 18 bin 157 olaya engelleme ettiğini kaydeden Başbuğ Lüle Taşı, “İtfaiye teşkilatımızın, muhtemel felaketlere cebin sürekli hazır ve ihtiyaç mahsus donanımlara eş benzeri vahit olması amacıyla gerekli önlemleri alıyoruz. Bilindiği kadar yangın ve ayrıksı afetlere müdahalede önce dakikaların haddinden fazla iri önemi var. İşte burada bizim gönüllülerimiz devreye giriyor. Kırsal bölgelerde teşkilatımızın elini güçlendiren gönüllülerimizin kullanımına sunulmak üzere bugün 25 mahallemize traktör arkası cuşiş itfa su tankeri dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bugün hizmete aldığımız 25 nüsha traktör arkası yangın sönüm su tankerleri ile hep 120 skor su tankeri ile hizmet bırakılmış olacak. İtfaiye araçları noktasında bile 2022 yılları envestisman planı süresince saha alan bütün 23 skor itfaiye aracı yatırımlarımızın önceki bölümü olan 7 nüsha itfaiye Haziran ayında hizmete alınmıştı. Bugün bu yatırımımızın ikinci bölümü olan 16 itfaiye aracını da hizmete alıyoruz. 85 nefis itfaiye eri görevli alımı çalışmalarımız bitirilmek amacıyla. Kullanılmamış Karacabey itfaiye aracı grubu binası inşaatı devam ediyor. Orhaneli – Büyükorhan itfaiye aracı grupları binaları ihalesi sonuçlandı. Keles – Harmancık itfaiye grubu binaları amacıyla zaruri çalışmalar yapılıyor. Teşkilatımıza kazandırdığımız itfaiye araçlarının hayırlara araç olmasını diliyorum” diye niteleyerek konuştu.

Share: