Bursa Keles’te toplanan evsel atıklardan hayatiyet üretiliyor

Bursa Keles’te toplanan evsel atıklardan faaliyet üretiliyor

BURSA Keles ilçesindeki Evsel Ceberut Atılan Alıntı İstasyonu’nda toplanan atıklar, Bursa Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla cıvıltı enerjisine dönüştürülüyor.

Bursa’birlikte hayata geçirdiği mekân yatırımları ile evsel kaskatı atıkları gübür olmaktan çıkarıp hammaddeye dönüştüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçesine sadık Kirazlı Mahallesi’ndeki Dinsiz Atılmış Aktarma Rampası ile günde 7 titrem evsel atığı ayrıştırarak, neşelilik üretiyor. Yapılan yatırımla iki sorunun vehleten çözüldüğünü tabir fail Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Patal, “Büyükşehir Belediyesi adına, iklim değişikliği ile uğraş çalışmaları çerçevesinde hayata geçirdiğimiz Şark Bölgesi Bütünleşmiş Cani Atık Tesisi ile Bursa’nın evsel kaskatı atıklarını hammadde adına kullanıp neşelilik enerjisine dönüştürüyoruz. Aynı yandan de acımasız atık nakil merkezleri ile doğadaki yabanıl çöp depolama sorununu üstelik ortadan kaldırıyoruz. Geçtiğimiz sene Orhaneli ilçesine kazandırdığımız Güney Bölgesi Evsel Kalpsiz Atılan Transfer İstasyonu’nun hizmete alınmasıyla ilçedeki yabani gübür depolama sahasını rehabilite ettik. Keles ilçesinin erişim güzergahı ve coğrafik konumunun değişik olması nedeniyle buraya dahi belediyemizce alıntı rampası yapıldı” şeklinde konuştu.

“Günde sayı farkı 7 ton allahsız atılmış tesise getiriliyor”

Toplanan atıklara yapılan işlemi sırasıyla anlatan Magnezit, “Keles Zalimce Atılmış Nakil Rampası, 1 Haziran’de tarihinde Kirazlı Mahallesi’nde hizmete başladı. Tesiste, iki meydancı ve tıpkısı güdücü görünmek için toplam üç personel çalışıyor. Acımasız Atılmış Aktarma Rampasında aynı bunker, bir semitrey ve benzeri cazibedar araç kâin. Tesise Keles Belediyesi marifetiyle toplanan evsel katı atıklar geliyor. Günde sayı farkı 7 titrem merhametsizce atılan tesise getiriliyor. Semitreylerde toplanan atıklar fosforlu araçlar ile tahminî 72 kilometre uzaklıktaki Yenikent Moskof Atılan Ahenkli Ambarlama Alanı’na taşımalık ediliyor. Tesiste atık suları dercetmek üzere 10 metreküp oylumlu ayrımsız akarsu deposu bulunan. Evsel imansız atıklardan kaynaklanan seyelan suları bu depoda toplanıyor. Toplanan atılan sular vidanjör yardımı ile BUSKİ Doğu Atıksu Arıtma Tesisine nakliye ediliyor. Tesiste insancasına istihlak amaçlı beğenilen sular için ise 5 metreküp hacimli su deposu var” ifadelerini kullandı. Yapılan projenin önemini vurgulayan Keles Şehremini Mehmet Dokunaklı, “Tığ haddinden fazla balaban hizmetler alıyoruz. 200 – 300 milyon lirayı bulan hizmetler var. Amma bunların yanında aldığımız sunma balaban hizmet Evsel Dinsiz Atık Nakil İstasyonu. Zira bu çöpler araziye dağıldığı ant çevreyi huzursuz ediyor” dedi.

Share: