Bursa ve Eskişehir’de oluşturulan ücretsiz mağazalar depremzedelerin hizmetine sunuldu

Bursa’daki kurultay ve kültür merkezi ile Eskişehir’deki dernek salonu, depremzedelerin ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabileceği mağazalara dönüştürüldü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Merinos Koyunu Atatürk Kongre ve Ekin Merkezi’nin sergi salonları, Bursa’ya gelen sarsıntı mağdurları amacıyla salon kendisine tanzim edildi.

AFAD’ın kontrolünde afet bölgelerinden bambaşka şehirlere tahliyeler ahenkli olarak devam ederken, akrabalarının yanına yerleşmek için Bursa’ya gelen depremzedeler için kongre merkezinin işporta salonları salon adına düzenlendi.

Mağazada gönüllüler eliyle getirilen bakir eşyalar gözyaşı gruplarına ve bedenlerine göre asıldı. Takkadak eskimemiş eşyaların düz aldığı mağazaya gelen afetzedeler, giyimden hijyen malzemelerine kadar kip haddinden fazla ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, büyükşehir, ilçe belediyeleri, amme kurumları ve gönüllülerle bütün 2 bin 177 personel, 311 vesile, 212 gelişim makinesi ve 7 kontrol istirdat köpeği ile deprem bölgesindeki çalışmalara bindi verildiği bildirildi.

Depremzede nemli kadınlar üzere urba talebi

Türk Kızılay Eskişehir Şubesi ve gönüllüleri yoluyla hizmet binasında bulunan dernek salonu, hayırseverlerin yaptığı bağışlarla depremzedeler amacıyla arkalama mağazası haline dönüştürüldü.

Türk Kızılay Eskişehir Bölüm Başkanı Hâkim Temizsoy, AA muhabirine, Eskişehir’den revan Kızılay ekibinin, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde görev yaptığı anlattı.

Kızılay gönüllülerinin depremin ilk saatlerinden itibaren görevleri başında olduğunu anlatan Temizsoy, şunları kaydetti:

“Bugüne büyüklüğünde içerisinde gıda, giysi, ihtiyaç malzemesi ile kontrol ve kurtarmada kullanılacak aletleri taşıyan 12 tır sarsıntı bölgesine gitti. Eskişehir halkının ayni ve nakdi yardımları üzere 5 toplama merkezi oluşturuldu. Bugüne büyüklüğünde 2 bin 500 ünitenin üzerinde soluk bağışı yapıldı. Vatandaşların getirdiği kullanılmamış giysi malzemelerinin tasnifini yaparak bakım binamızın ense katında kâin düğün salonunu depremzede yardım merkezi adına kullanmaya başladık. Eskişehir’e gelen mukayyet depremzedeler buradan ihtiyaçlarını realizasyon edebilecek.”

Kızılay gönüllüsü Gülay Devir ise forma binada bulunan düğün salonunu çabuk aynı organizasyonla 4 saatte mağaza haline getirdiklerini aktardı.

Kızılay gönüllüsü Esra Ör da merkezde ayrıntılar ve kadınlar amacıyla de mukteza tamam çul malzemelerinin bulunduğunu kaydederek, müzaheret kolilerinden çıkan notların kendilerini hüzünlendirdiğini belirtti.

Küçük çocukların oyuncuklarını depremzede arkadaşları üzere merkeze getirdiği anlatan Ör, yaşlı depremzede kadınlar amacıyla kışlık giysi malzemelerine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Share: