Bursa ve Eskişehir’de oluşturulan ücretsiz mağazalar depremzedelerin hizmetine sunuldu

Bursa’daki kurultay ve kültür merkezi ile Eskişehir’deki dernek salonu, depremzedelerin ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabileceği mağazalara dönüştürüldü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Merinos Koyunu Atatürk Kongre ve Hars Merkezi’nin sergi salonları, Bursa’ya mevrut yer sarsıntısı mağdurları için mağaza adına sıralama edildi.

AFAD’ın kontrolünde afet bölgelerinden bambaşka şehirlere tahliyeler tınlamalı kendisine bitmeme ederken, akrabalarının yanına yerleşmek üzere Bursa’ya gelen depremzedeler için kongre merkezinin sergi salonları mağaza adına düzenlendi.

Mağazada gönüllüler yoluyla getirilen yıpranmamış eşyalar yaş gruplarına ve bedenlerine göre asıldı. Sadece yıpranmamış eşyaların düz aldığı mağazaya gelen afetzedeler, giyimden hıfzıssıhha malzemelerine kadar mukavim çok ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, büyükşehir, kaymakamlık belediyeleri, amme kurumları ve gönüllülerle bütün 2 bin 177 personel, 311 kurgu, 212 hisse senedi makinesi ve 7 arama kurtarma köpeği ile deprem bölgesindeki çalışmalara destek verildiği bildirildi.

Depremzede yaşlı kadınlar için esvap talebi

Türk Kızılay Eskişehir Şubesi ve gönüllüleri tarafından bakım binasında bulunan düğün salonu, hayırseverlerin yaptığı bağışlarla depremzedeler için arkalama mağazası haline dönüştürüldü.

Türk Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Hükümran Temizsoy, AA muhabirine, Eskişehir’den giden Kızılay ekibinin, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde fariza yaptığı anlattı.

Kızılay gönüllülerinin depremin önceki saatlerinden itibaren görevleri başında olduğunu anlatan Temizsoy, şunları kaydetti:

“Bugüne kadar içerisinde gıda, çul, ihtiyaç malzemesi ile arama ve kurtarmada kullanılacak aletleri haiz 12 tır zelzele bölgesine gitti. Eskişehir halkının ayni ve nakdi yardımları üzere 5 çokluk merkezi oluşturuldu. Bugüne büyüklüğünde 2 bin 500 ünitenin üzerinde dem bağışı yapıldı. Vatandaşların getirdiği yıpranmamış giyim malzemelerinin tasnifini yaparak bakım binamızın peş katında kâin dernek salonunu depremzede yardım merkezi adına kullanmaya başladık. Eskişehir’e gelen kayıtlı depremzedeler buradan ihtiyaçlarını gerçekleştirme edebilecek.”

Kızılay gönüllüsü Gülay Sıra ise form binada mevcut dernek salonunu çabuk aynı organizasyonla 4 saatte salon haline getirdiklerini aktardı.

Kızılay gönüllüsü Esra Ör üstelik merkezde dallar ve kadınlar amacıyla dahi zaruri umum çul malzemelerinin bulunduğunu kaydederek, müzaheret kolilerinden çıkan notların kendilerini hüzünlendirdiğini belirtti.

Küçük çocukların oyuncuklarını depremzede arkadaşları üzere merkeze getirdiği anlatan Ör, nemli depremzede kadınlar üzere kışlık giyim malzemelerine gerekseme duyulduğunu bildirdi.

Share: