Bursalı şehitten geriye o kötü kanaat kaldı

Bursalı şehitten geriye o kırıcı rey kaldı

Martir olacağı içine doğdu, “Ölmezliği eyitmek beyhude tıpkı emektir, yiğitlik saldırıp aynı elan dönmemektir” diye niteleyerek yazdı

BURSA – Pençe-Kilit operasyonunda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit olan 27 yaşındaki Üsteğmen Tunahan Güç’dan geriye sosyal medya hesabından paylaştığı elem mesajı kaldı.

Pençe-Kilit Operasyonunda yaralanmasının ardından bire bir süredir GATA’da tedavi gören Piyon Komando Er Üsteğmen Tunahan Güç’un şehadet haberi Bursa’nın Mudanya ilçesi Halitpaşa Mahallesi’ndeki ata ocağına ulaştı.

Öte yandan Zeytin Dalı Harekatı’nda 01.03.2018 tarihinde martir olan 23 yaşındaki Bitirmiş Astsubay Çavuş Abdullah Taha Antrenör, Afrin’e gitmeden önce ‘Bulmak’ şiirinden ‘Ölüm bize ne ırak, bize ne yakın ölüm. Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ahiret yolculuğu’ sözlerini okumuştu. Martir Abdullah Taha Belletici’tan ise geriye okuduğu bu türkü kalmıştı.

27 yaşındaki Bursalı şehit Tunahan Çetince ise Martir Abdullah Taha Belletici’un şiiri okuduğu videoyla birlikte sosyal medya hesabında “Ölmezliği eyitmek beyhude tıpkısı emektir, yiğitlik saldırıp ayrımsız elan dönmemektir” yazarak paylaşırken şehitten geriye o ızdırap sıkıntı kaldı.

Şehit Tunahan Çetin’un cenazesi yarın öğle vakti namazını müteakip Mudanya ilçesi Güzelyalı Duran caminde kılınacak cenaze namazının arkası sıra Mudanya Mezarlığı’na defnedilecek.

Share: