Büyükşehir Belediyesi, Okumuş Yuvarlaması’nın coğrafi işaretini aldı

Büyükşehir Belediyesi, Işıklı’ın geleneksek tatlarından “Okumuş Yuvarlaması”nın (analıkızlı) coğrafi işaretini aldı. Markalaşmanın önemine vurgu fail Kültürlü Büyükşehir Belediye Başkanı Şiddetli Çerçioğlu, Işıklı’ın anadan görme lezzetlerini himaye altına almaya bitmeme edeceklerini söyledi.

Okumuş Büyükşehir Belediyesi, geçmişi çokça eskiye müstenit ve özellikle dernek kabil cemiyetlerin elzem lezzetlerinden olan yuvarlamayı esirgeme altına aldı. Coğrafi işaretin alınmasıyla gelişigüzel ticari üretimde yuvarlamanın mahreç ve işaretinin ürünün ambalajı üzerinde bulunması gerekecek. Türk Nişancı ve Marka Kurumu vasıtasıyla coğrafi belen verilen “Münevver Yuvarlaması”na benzeri standart getirilirken, böylecene yuvarlamanın üretim şartları ve yöntemi sunu makul şekilde kayıt altına münfail oldu.

‘Katma değeri önemsiyoruz’

Büyükşehir Belediyesi’nin Aydınlık’a has ürünlerin tanıtılması ve tescillenmesi amacıyla çalışmalar yürütmeye devam edeceğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Günümüzde üretimde markalaşmak az çok önemli. Geleneksel adına evlerde, cemiyetlerde yapılagelen yuvarlamamızın de sınai kendisine akıllıcasına şekilde üretilmesi ehemmiyet yeryüzü ediyor. Üreticilerimizin munzam zer ürünler üretmesini ve bu ürünlerin bile tescillenmesini hele önemsiyoruz. Bu sebeple üreticilerimize verdiğimiz herhangi bir cins desteğin yanında, coğrafi işaretli işaret sayısını tasarruf etmek için dahi Işıklı’la ad büyü bulunan seçkin ürünün tescili için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. – AYDIN

Share: