Büyükşehir’in boksörü Demirceylan Avrupa Şampiyonu oldu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgisizlik Spor Kulübü’nün milli boksörü Doğukan Demirceylan, Avrupa Şampiyonu oldu.

Erzurum’dahi planlı Peş Minikler Avrupa Yumruk Oyunu Şampiyonası’ nda 90 kiloda savaşım eden liyakatli boksör, finalde Letonyalı rakibini nakavt etti. 25 ülkeden 600 sporcunun katıldığı Eğin Minikler Avrupa Boks Şampiyonası’nda kamer açıkça Türk bayrağını dalgalandıran Avrupa Şampiyonu, kalp yoğun anlar yaşadı. “Demir tahakküm” lakaplı tüvana boksör, gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “İnandım ve başardım. Rabbim, kamer açıkça bayrağımızı dalgalandırmamı şans etti. Şükürler olsun” dedi.

Avrupa Şampiyonu Doğukan Demirceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu spora başladığım andan beri bizlere seçkin kalem desteği sunan, bize ağabeylik eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Derece büyüğümüze şükranlarımı sunuyorum. Büyükşehir Belediyesi Bilgisizlik Spor Kulübü Başkanımız Ahmet Dal’a, hocalarıma ve antrenörlerimize çokça teşekkür ediyorum. Nasip olursa bundan sonra hedefim öz sikletimde Dünya Şampiyonu almak. İnşallah bu amaca de nasip olursa ulaşacağım.”

beraber Avrupa Şampiyonu Demirceylan, bitiş maçı sonrası er selamı vererek, “Bayrağımız ve vatanımız üzere duygusal veren bilcümle şehitlerimizi çekinmek ve şükranla anıyorum” kaydını düştü.

Öte yandan Dal Minikler Avrupa Yumruk Oyunu Şampiyonası’nda Erzurum 23 sene aradan bilahare bu kategoride Doğukan Demirceylan ile gelişigüzel Avrupa Şampiyonluğunu da Türk sporuna nail oldu. – ERZURUM

Share: