Camilere 30 yıldır Selçuklu ve Osmanlı motiflerini işliyor

Sakarya’da hayat dolu 52 yaşındaki bezekçi Sıddık Korkutata, 30 yıldır Selçuki ve Osmanlı motifleriyle Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki camilerin bağırsak tezyin işlerinde görev alıyor.

Korkutata, camileri Selçuklu ve Osmanlı motifleriyle dantel kadar işleyerek, Türk-İslam kültürünü gelecek nesillere taşıyor.

Çalışmalarını Sakarya Kadriye Binek Camisi’nde sürdüren Korkutata, Kocaeli, Yalova, Kayseri ve İstanbul’daki gâh camilerin çöz süslemelerini yapıyor.

“Bu mesleğe bakraç oldum”

Korkutata, AA muhabirine, 30 yıldır gerek güçlükle içre gerekse az dışında mufassal çalışmaları olduğunu belirterek, “Camilere önce girdiğimizde önce aynı mimarisine bakıyoruz, nereye hangi yapacağımızı kafamızda tasarlıyoruz, ölçüleri çıkarıyoruz ve kağıt üstünde projemizi çıkarıp, duvarda uyguluyoruz. Çeşit fırçalarla milim milimetre yapıyoruz.” diye konuştu.

Osmanlı ve Selçuki motifleriyle süslemeler yaptığını anlatan Korkutata, “30 sene ilk tıpkı camide çalışırken ustaları gördüm ve bu mesleğe aşık oldum ve o gündür camilerden çıkmıyorum.” dedi.

Korkutata, İstanbul Kurtköy ve Sarıgazi bölgesindeki atölyelerinde dahi ahşap, fayans, polyester kabilinden ürünler üstünde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Çeşitli illerde yapılan fuarlara katılarak nakkaşlık sanatının tanıtılmasına yardım sunmaya çabaladığını dile getiren Korkutata, “Önümüzdeki günlerde Sakarya ve Kocaeli’birlikte sanatseverlere mesleğimizin eğitimini vereceğiz.” ifadesini kullandı.

Share: