Çanakkale Gezgin Müzesi Kozan’da

Çanakkale Seyyar Müzesi Kozan’da

ADANA – Adana’nın Kozan ilçesinde, Çanakkale Savaşı’nda verilen destansı mücadeleyi ve kahramanlıkları yıpranmamış nesillere tefhim etmek amacıyla Türkiye’yi gezerek, tanınmayan materyalleri ziyaretçilere sunan Çanakkale Gezici Müzesi ziyarete açıldı.

Çanakkale Savaşı’nın izlerinin taşındığı ve savaşta mergup mermilerin, milli mücadelenin görselleri ile sergilendiği müzede öğrenciler ve ilçe protokolü Çanakkale ruhunu yaşadı.

Osmangazi İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’ndaki müzenin açılışını Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Uray Komutan Yardımcısı Faruk Sönmez, İlçe Milli Yetişek müdürü Gazi Bahadır, İlçe Güllabi Komutanı Üsteğmen Nuh Anacık, Güvenlik Müdürü Ferdi Büyükatak, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Sümmani Göztaş, Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, OSB Müdürü Fatih Entelektüel ve çok sayıda davetli katıldı.

Müzenin bire bir hafta ilçedeki okul öğrencilerine ve velilere yalınlık olacağını kaydeden Martir ve Gazi aileleri Teavün ve Dayanışma Derneği Başkanı Sümmani Göztaş, “İlk ilk Tepecikören’da köy öğrencilerimiz amacıyla seyyar müzemiz açıldı. Osmangazi İmam Hatip Lisemizde üstelik bugün açılışını gerçekleştirdik. Bire Bir hafta süresince sarih kalacak olan müzemiz hem okullarımızdaki öğrencilerimiz hem bile ailelerinin gezebilme Çanakkale ruhunu yaşayama imkanı olacaktır. Bindi veren herkese teşekkürname ederiz” dedi.

Share: