Çanakkale’de HDP yoluyla terörist anısına gerçekleştirilen turnuvaya tepki

DOĞRU Fırka Cebel Çevre Başkanı Cihat Gılafçı, Acı’da HDP yoluyla planlı ayak topu turnuvasının peşi sıra Acı Mekân Belediye Reisi Birol Arslan’ın sözlerine ilgilendiren yaptığı açıklamada, “Benzeri yıldırıcı anısına yapılan final maçından erinçsiz oldun mu? Olmadın mı” dedi.

10 Ağustos Çarşamba haset Çanakkale merkeze mecbur Acı beldesinde HDP Cahillik Merkezi ve HDP Kadın Meclisi vasıtasıyla Dağ Spor Kulübü’nün işlettiği halı sahada Kemal Kurkut Futbol Turnuvası düzenlendi. Turnuvanın arkası sıra Cebel Spor Kulübü Başkanı Ahmet Rasim Başak ve Dağ Spor Enfrastrüktür Sorumlusu Öz Saygı Topsoy, “HDP Cahillik Merkezi vasıtasıyla Eksiksizlik Kurkut Futbol Turnuvası düzenlenmiştir. Acı Spor’un işlettiği halı sahada planlı bu turnuvadan Nişan Spor Başkanı ve yönetimi kendisine bilgimiz, alakamız ve iznimiz asla olmamıştır. Kamuoyunda tartışıldığı üzere bizim dahi milli duygularımızı zedeleyen benzeri davranıştır. Bu yüzden Acı Spor’daki görevlerimizden çekilme ediyoruz” şeklinde yayınladıkları açıklamayla çekilme ettiklerini duyurmuşlardı.

İstifaların arkası sıra izah yapan YANLIŞSIZ Fırka Cebel Kasaba Başkanı Cihat Gılafçı, “HDP- PKK’nın nişane organı olan Mezopotamya bilim ajansı Acı’üstelik tırnak süresince futbol turnuvası finalini şöyle haberleştirmiştir, ‘HDP Çanakkale İl Deneyimsizlik meclisinin 2017 Diyarbakır Nevruz kutlaması sırasında alana bıçakla girmeye çalışırken, polisin ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle zehir edilerek öldürülen Eksiksizlik Korkut anısına ayak topu turnuvasının final maçını Kepez’bile gerçekleştirdi. Final maçını Roj ayak topu takımı maçı kazanarak 1’inci oldu. Çiya erhat takımı ise turnuvanın 2’cisi oldu. Turnuvada 1’inci olan takıma Eksiksizlik Korkut’un fotoğrafı olan bire bir yürek bergüzar edildi’ Yukarıdaki kayıtlı açıklama bize ilişik değil bunlar Nişan’de bire bir terörist anısına düzenlendiğini kişi yayın organlarında yıldızlı tabir etmişlerdir” dedi.

“HDP’nin fahri avukatlığını tahsis etmek sana mı düştü”

Gılafçı sözlerinin devamında ise, “HDP Saylav Dersim Dağ’ın resmi Twitter sayfasında bu maçla ilgili PKK ürün organın yaptığı açıklamanın henüz uzunu vardır. Deminden buradan soruyoruz Dağ Belediye Başkanı Birol Arslan, Nevruz kutlaması sırasında alana bıçakla girmeye çalışırken, polisin ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle elem edilerek maktul yıldırıcı üzere futbol maçı düzenlediğini açıklarken sen hastalık hakeza bire bir turnuva finali yapılmadı diyorsun. HDP gururla öz ajanslarında, veri portallarında yayarken sen neden hakeza bir özdek bulunmayan diyorsun. HDP’nin fahri avukatlığını açmak sana mı düştü? HDP akseptans ederken sen illet yok diyorsun. Bizim itirazımız asayiş güçleri yoluyla öldürülen, yıldırıcı olduğu murafaa kayıtlarında çakılı olan tıpkısı teröristin yerine düzenlenen turnuvanın bitiş maçının Cebel’üstelik oynanmasıdır. Yoksa HDP’dahi hep siyasal partiler üstelik herhangi bir sivil topluluk üstelik ayak topu maçı ve turnuvası düzenleyebilirler. Israrla Birol Aslan’a tıpkısı defa elan soruyoruz demagojiyi bırak. Aynı terörist anısına yapılan final maçından huzursuz oldun mu? Olmadın mı? Sorumuz bu kadar kategorik ve kemiksiz biricik bir cümlelik karşılık istiyoruz” ifadelerine saha verdi. – ÇANAKKALE

Share: