Çanakkale’de KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören gönül taburcu edildi

Çanakkale’üstelik, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle otama gören kişi 12 dönme sonra taburcu edildi.

Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Çap Hastanesinden yapılan açıklamaya bakarak, ateş ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye başvuran 44 yaşındaki sökel, KKKA teşhisi konularak ağır hizmet ünitesinde tedavi altına alındı.

Reanimasyon Tehlikeli Bakım Ünitesinde 4 aktarılma solunum cihazına mecbur adına tedavisine devam edilen hastanın, gösterişli bakım, duyum yitimi ve reanimasyon, hematoloji, enfeksiyon hastalıkları uzmanları ile çetin hizmet hemşireleri ve havari personellerinin birlikte bulunduğu kadro tarafından 12 çevrim süreyle izleme ve tedavisinin yapıldığının belirtildiği açıklamada, şunlara düzlük verildi:

“Seçkin iki kolda kompartman sendromu tanısı konulan ve organ kaybı riski kâin hastaya Başdoktor Op. Dr. Hasan Keser marifetiyle fasyotomi açılarak kollarda oluşan basınç azaltıldı ve hastamız kollarını yenilgi riskinden kurtuldu. 12 bölüm süreyle güç bakımda tedavisi yapılan hastamızın genel yerinde düzelme göstermesi üzerine tedavisine devam edilmek üstüne Enfeksiyon Hastalıkları Servisimize nakli gerçekleştirildi. Serviste takibi yapılan hastamız benzeri hafta sonrasında taburcu oldu.”

Share: