Çanakkale’de sezonun geçmiş palamutları tezgaha artık

Çanakkale’de dubara ile avlanan sezonun önce palamutları, tanesi 40 liradan tezgahlarda yerini aldı. Balıkçılar, 1 Ilkgüz’de başlayacak av sezonuyla alay malay halde balık çeşitlerinin bollaşmasını ve fiyatların düşmesini bekliyor.

Çanakkale’de 1 Ilkgüz’de başlayacak av sezonu öncesinde balıkçıların hazırlıkları kül hızıyla sürüyor. Çanakkale Boğazı’nda sivri bu sezon ilk kez komplo balıkçılığı ile avlandı. Tezgahlardaki yerini düzlük 400-500 gramlık palamutlar, tanesi 40 liradan satışa sunuldu. Balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak av sezonuyla birlikte balık halindeki tezgahlarında sivri ve gayrı balık çeşitlerinin bollaşmasını ve fiyatların düşmesini beklediklerini belirttiler.

Balık vahi esnafı Yanardağ Kaşıkçı, palamudun 15 Ağustos’tan itibaren Çanakkale Boğazı’nda dolap balıkçılığıyla avlanılmasının ardından tezgahlarda yerini aldığını belirterek, “Sezonun ilk palamudu 15 Ağustos itibarıyla imdi, dek ile pelit avlanması serbest oldu. Fiyatı 40 liradan başladı. Kayıkların dahi avlanmaya başlamasıyla henüz da bollaşacak ve fiyatlar henüz de düşecek. Bunun yanı sıra sardalyanın de fiyatı 160 liradan 100 liraya düştü. Çeşitlilik bollaştı yani. 1 Ilkgüz bakımından elan dahi artacak, bu sene vatandaşlar daha dahi çarkıt balık yiyecekler” dedi.

Balık halindeki tezgahlarda ateş balığı 100, tavuk balığı 100, karides 100, çupra balığı 130, topbaş balık 70, turna 120, izmarit 40, tekir 200, kalamar 200 TL’den satılıyor. – ÇANAKKALE



Share: