Çanakkale’de sezonun önceki palamutları tezgaha artık

Çanakkale’de dubara ile avlanan sezonun önce palamutları, tanesi 40 liradan tezgahlarda yerini aldı. Balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak av sezonuyla gelişigüzel halde balık çeşitlerinin bollaşmasını ve fiyatların düşmesini bekliyor.

Çanakkale’de 1 Eylül’de başlayacak av sezonu öncesinde balıkçıların hazırlıkları kül hızıyla sürüyor. Çanakkale Boğazı’nda palamut bu mevsim ilk defa sıra balıkçılığı ile avlandı. Tezgahlardaki yerini kayran 400-500 gramlık palamutlar, tanesi 40 liradan satışa sunuldu. Balıkçılar, 1 Ilkgüz’de başlayacak av sezonuyla gelişigüzel balık halindeki tezgahlarında sivri ve değişik balık çeşitlerinin bollaşmasını ve fiyatların düşmesini beklediklerini belirttiler.

Balık havai esnafı Volkan Kaşıkçı, palamudun 15 Ağustos’tan itibaren Çanakkale Boğazı’nda fırıldak balıkçılığıyla avlanılmasının arkası sıra tezgahlarda yerini aldığını belirterek, “Sezonun ilk palamudu 15 Ağustos bakımından bundan sonra, nizam ile sivri avlanması azade oldu. Fiyatı 40 liradan başladı. Kayıkların da avlanmaya başlamasıyla daha da bollaşacak ve fiyatlar elan de düşecek. Bunun yanı sıra sardalyanın bile fiyatı 160 liradan 100 liraya düştü. Tenevvü bollaştı yani. 1 Ilkgüz itibarıyla elan dahi artacak, bu yıl vatandaşlar henüz üstelik çap balık yiyecekler” dedi.

Balık halindeki tezgahlarda ateş balığı 100, tavuk balığı 100, karides 100, çipura 130, topbaş balık 70, turna 120, izmarit 40, tekir 200, kalamar 200 TL’den satılıyor. – ÇANAKKALE

Share: