Çankırı’da 3 Ara Dünya Engelliler Günü programı düzenlendi

Çankırı’da 3 Boşluk Acun Engelliler Günü zımnında “Bariyer bulunmayan, Obstrüksiyon var” programı gerçekleştirildi.

Ev ve Içtimai Hizmetler İl Müdürlüğü vasıtasıyla 100. Sene Hars Merkezi’nde planlı programda imtina etmek duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İl Müdürü Hasan Tahsin Sebep, burada yaptığı konuşmada, engellilerin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamanın, başarılarının farkına varmanın hemen bire bir güne hapsedilmeyecek kadar mefret olduğunu söyledi.

Dünya Engelliler Günü’nün topluma kazandırılmaları, haklarının kamu ve kıymet şekilde sağlanmasında yavaş farkındalık oluşturduğuna dikkati calip Sebep, “Biz farklı özelliklerine, engeline bakmadan yaratılanı Yaradan’dan çevre sakinleşmek, ona tırsmak duymak, hürmet izhar etmek mecburiyetindeyiz. Bilcümle insanları, bilcümle insanlığı kucaklamayan, insanlığa bir gözle bakmayan tek iş insanca ve vicdani olanaksız.” dedi.

İnsan üzere sıfır, insanı merkeze almayan tek politikanın, stratejinin dünyaya zenginlik, geçim ve adalet getirmeyeceğini vurgulayan Sebep, “Bu yüzden koca odaklı harıldamak Bakanlığımızın esas hedeflerinden biridir. ‘İnsanı yaşat ki heybet yaşasın’ şiarıyla şekillenen bakım anlayışımızın odağında evvel adam vardır.” diye konuştu.

Konuşmanın arkası sıra sakat efrat vasıtasıyla hazırlanan halk oyunları gösterileri ile mütenevvi etkinlikler sergilendi.

Programa Ilbay Abdullah Ayaz, Şehremini İsmail Hakkı Sağlıklı, gurur müdürleri, sivil topluluk kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Share: