Çankırı’da okuma güçlüğü çeken öğrenciler üzere kitaplar seslendiriliyor

Çankırı’birlikte öğretmenler, gözsüz ve disleksi kadar nedenlerle kıraat güçlüğü calip öğrenciler için kitap seslendirmesi yapıyor.

İl Milli Yetişek Müdürlüğüne kapalı eşkal ve ilçelerde fariza yapan fahri öğretmenler, bu yıl öğrencilere ücretsiz kendisine dağıtımı gerçekleştirilen havari kaynakları seslendirdi.

“Hepimiz birimiz üzere” sloganıyla debi eden gönüllü öğretmenler, kitaplarda düzlük alan okuma parçaları, soru kalıpları ve grafikleri ünlü betim yöntemiyle vasıta altına alıyor. Vasıta altına alınan veriler, hususi gereksinimli öğrencilere ve bireylere ulaştırılarak akademik ve sosyal anlamda müfredatı henüz acul izlem etmeleri sağlanıyor.

?Proje koordinatörü Özel Eğitim ve Delalet Idarehane Müdürü Kalp Hamlı, eğitimde fırsat eşitliğini ulaşmak üzere projeyi başlattıklarını belirtti.

Proje ekibi yoluyla yapılan derinti sonucunda 8. sınıflara müteveccih LGS kitaplarının bile seslendirilmesi kararının alındığını nâkil Hamlı, yarı sene tatiline büyüklüğünde 8. sınıf LGS kaynaklarının seslendirme işlemlerinin tamamlanmasını hedeflediklerini kaydetti.

Share: