ÇANKIRI’DA ‘TRAFİK KAZALARINA FARKINDALIK’ SERGİSİ

ÇANKIRI’dahi, trafik kazaları ile ilişkin ‘Trafik Kazalarına Cebin Farkındalık Sergisi’ açıldı. Vali Abdullah Ayaz, Anlatmak istediğimiz, asıl amacımız; kaza o kadar uzakta değil dedi.

Kent merkezindeki sergi açılışına Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Baro Başkanı Mustafa Deniz, alım müdürleri ile haddinden fazla sayıda emanet katıldı. Vali Ayaz, gidiş geliş güvenliğinin sunu kocaman gündem maddelerinden olduğunu belirterek, Çankırı’de olan kazalardan 30 çıngı fotoğrafı, vatandaşlarımıza sergilemek istiyoruz. Tefhim Etmek istediğimiz, asıl amacımız, kaymakamlık o büyüklüğünde uzakta değil. Ihtimal sürücülerimiz, vatandaşlarımız; gidiş geliş kazalarını kendilerine uzak ülkenin, şehrin ayrımlı yerlerinde olan engebe adına görüyor. Bunların tamamı şehrimizde olmuş. Maalesef kiminde ölüm kiminde yaralanma olan trafik kazaları. İnşallah sürücülerimizin sürüş güvenliğiyle ilişik önlemlerini artırmalarını uydurmak en makro hedefimiz dedi.

Fotoğrafların, sürücü kursları ile okullarda bile açılacağını nâkil Ayaz, Trafik kazalarının nazik çoğunluğu maatteessüf sürücü hatalarından meydana geliyor. Sürücümüz ya dikkatsiz ya telefonla uğraşıyor evet uykusuz ya yorgun ya de sürüş ve kere koşullarına akla yatkın kendisine vesile sürmüyor. Onun için bu konudaki farkındalığı bırakmak, birey kaybını, maddi zararı budamak; sunu nazik hedefimiz diye konuştu.

Share: