Çarkıt eşi ve 3 yaşındaki oğlunu öldüren sanığa 2 yol ağırlaştırılmış müebbet

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde sakat eşi ve 3 yaşındaki çocuğunu bıçakla öldüren sanığa 2 yol ağırlaştırılmış müebbet mahpushane cezası verildi.

Tekirdağ 2. Kilolu Ukubet Mahkemesi’ndeki değişmeyen duruşmasına sanık Burak Yegân, yan avukatları ve maktulün yakınları katıldı.

Maktul Cansu Sezer’in annesi Bahriye Sezer, murafaa salonuna kızı ve torununun fotoğrafını taşıyarak geldi.

Sanık Tekler savunmasında, “Çokça üzgünüm, pişmanım. Ailesinden bozukluk dilerim. Oğlumu neden öldürdüm bilmiyorum.” dedi.

Duruşmada sanığın eski eşine 10’u bayıltıcı 12 bıçak darbesi ve oğluna 7’si öldürücü 13 bıçak darbesinde bulunduğu belirtildi.

Maktulün avukatı ile davaya karışma Aile ve Toplumsal Politikalar İl Müdürlüğü vekili, sanığa indirim uygulanmamasını ve en son sınırdan ukubet verilmesini istedi.

Sanık avukatı ise Burak Yegân ile Cansu Sezer’in boşanmalarına karşın beraber yaşadıklarını, Tekler’in gördüğü benzeri kanaat üstüne aldatıldığını düşünerek olayı gerçekleştirdiğini sav ederek, boşaltma talebinde bulundu.

Aranın peşi sıra kararını açıklanan mahkeme, sanığa 2 öğün ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Karar sonrası adliye önünde izah eden maktulün avukatı Garaz Yüksel, hiçbir indirim olmadan ceza verilmesinden dolayı bahtiyar olduklarını belirtti.

Yüksel, bu kararın eksantrik olayların önlenmesi üzere benzer oluşum edeceğini ifade etti.

Tekirdağ Baro Başkanı Hâkim Gürcün de kararın sevinme donör olduğunu dile getirerek, benzer olayların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Olay

Çiftlikönü Mahallesi’nde 17 Haziran 2022’bile, benzeri hafta evvel boşanan Burak Yegân (24) ve Cansu Sezer (23) ortada henüz belirlenemeyen nedenle ağız dalaşı çıkmıştı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Yegân, eski eşi ile 3 yaşındaki oğlu Yakınlarında Yüksek Yegân’i bıçakla öldürmüştü. Daha sonradan karakola her an doğrulama olan Tekler, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Share: