Çatısına rasatçı kurulan cami, çocukların ve gençlerin ilgisini çekiyor

Çatısına rasıt kurulan cami, çocukların ve gençlerin ilgisini çekiyor

OSMANİYE – Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir önder, caminin çatısına müşahit kurarak hem gençlerin hem bile çocukların ilgisini kazandı.

İlçeye sınırlanmış 7 Mart Mahallesi’nde bulunan Miraç Camii İmamı Recep Asker, cami cemaatinin sayısını arttırmak, gençlere camide salat kılma alışkanlığı kazandırmak ve çocukların ilgisini camiye arttırmak için enteresan aynı projeye imza attı. Camiye benzeri rasıt alan önder Er, teleskopu caminin damına kurdu. Ay’ın ayın on dördü işsiz olduğu günlerde yatsı namazının ardından cami cemaati dahil başlamak üzere hele çoluk çocuk ve çocuklara teleskopla Kamer ile yıldızları gözlemlemelerini sağlıyor. İlk yol teleskopla tanışan çocuklar ise gökyüzünü gözlemlemeye büyük bağ duyuyor. Teleskopun beraberinde ‘mini market’ adını verdiği bir tezgah yaptıran Er, tezgahta mevcut bisküvi, çikolata, yemiş suyu kabilinden ürünleri dahi yatsı namazının ardından ücretsiz şekilde çocuklara izaz ediyor.

Yaptığı gelişigüzel iki projenin da amacına ulaştığını, çocukların ve gençlerin camiye olan ilgisinin arttığını tamlayan önder Recep Er, “Camiler sadece namaz kılınan yerler değildir. İslamiyet’te hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde cami vardır. Tığ de camimize tıpkısı rasatçı satın aldık. Camimizin arka katına teleskopumuzu kuruyoruz. Minaremizin kolaylıkla dibinde. Çocuklarla, gençlerle yatsı namazını müteakip namazı kıldıktan donra Ay ve yıldızları gökyüzünü yakından gözlemliyoruz. Gençlerimize, çocuklara camiyi sevdirmek, camide salat kılma alışkanlığını kazandırmak üzere bu projeyi yaptık. Elan bilahare camimizin okuma salonunda sema ile ait ayet ve hadisler ışığında tıpkı lokma yapıyoruz. Bu etkinliğimiz sene süresince devam ediyor” dedi.

Gökyüzünü gözlemleyen füru da ilk defa böyle bire bir repertuvar yaşadıklarını anlatım etti.

Share: