Çelik kasadaki 800 bin TL ile 3 milyon 200 bin TL’lik altını araklayan 5 şüpheli yakalandı

ANTALYA’bile girdikleri evde, polat kasadaki 800 bin lira ile 3 milyon 200 bin lira süs eşyasını arakçı 5 kaba, polisin 33 saatlik azrail kaydı izlemesi sonucu yakalandı. Şüphelilerden ‘Kuşçu’ lakaplı E.G.’nin, 2 ay önce cezaevinden çıktığı, çevresine ‘Kuşçu kafesten daha çok, özgürlüğüne kavuştu’ mesajını yaydığı öğrenildi.

Olay, Dağ ilçesi Hüsnü Karakaş Mahallesi’ndeki iki eğik bağımsız evde meydana geldi. D.E. polise, kendisinin olmadığı sırada evine giren hırsızların, polat kasasındaki 800 bin liralık ile 3 milyon 200 bin lira bezen eşyasının çalındığı ihbarında bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Sektör Amirliği’ne ilişkin ekipler, geniş çaplı say başlattı. Yaklaşık 33 saatlik asayiş kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, şüphelilerin ‘Kuşçu’ lakaplı E.G., V.K., G.D., F.U. ve E.A. olduğunu belirledi. Şüphelilerden bazılarının Sazak ve Adana’birlikte olduğunu tayin eden ekipler, Adana ve Sazak’deki polis güçleri ekipleriyle eş düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerden E.G.’yi Mersin Ağacı’de, özge 4 şüpheliyi ise Antalya’üstelik yakaladı. Şüphelilerin üzerinde pompalı tüfek ve tabanca ele geçirilirken, D.E.’ye ilgili süs eşyalarından bazıları Adana’bile bulunarak muhafaza altına alındı.

GAZETECİLERE TEKME ATMAYA ÇALIŞTI

Gözaltına alınan şüphelilerden ‘Kuşçu’ lakaplı E.G.’nin, tahminî 2 ay ilk cezaevinden çıktığı ve çevresine ‘Kuşçu kafesten bundan sonra, özgürlüğüne kavuştu’ mesajını yaydığı belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden E.G., fon düz matbuat mensuplarına tepki gösterdi. E.G., kendisini iki kolundan tutan polislerin beyninde, basın mensuplarına tekme atmaya çalıştı. Bu esnada ayağından terlikleri savrulan E.G., yalınayak ekip otosuna götürüldü. Terliği götürücü bire bir polis memuru, “Bu kimin” diye niteleyerek sordu. E.G.’nin namına ilişkin olduğunu söylemesi konusunda polis memuru, terliği ekip otosunun içine attı. E.G., polis memurunun bu davranışına de tepki gösterdi. 5 bed, adliyeye sevk edildi.



Share: