Cemevindeki ‘aşure’ etkinliğinde bağlantı ve beraberlik vurgusu

Kırıkkale’nin Hasandede köyünde Muharrem ayı nedeniyle vilayet yoluyla planlı “alaca aş” etkinliğinde birlik ve kardeşlik vurgusu yapıldı.

Kırıkkale Valiliği koordinesinde İl Ekin ve Turizm Müdürlüğünce, Hasandede köyünde Muharrem ayı zımnında “aşure” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Ilbay Bülent Tekbıyıkoğlu, Hasandede Türbesi’ni musahabe ettikten sonradan cemevinde vatandaşların gönül ve taleplerini dinledi.

Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un “Şişman vurdukça yürekler onu külliyen sindiremez” sözlerini hatırlatan Tekbıyıkoğlu, “Biz birliğimizi, dirliğimizi birbirimizden alıyoruz. Tanrı birliğimizi, dirliğimizi daima etsin. Buraya hayrı sabık bilcümle hayır sahiplerinin hayrını akseptans etsin. Şairin da dediği üzere ‘Dolgun vurdukça yürekler onu tümden sindiremez.’ Birliğimizi, dirliğimizi birlikte bizim için gani düşünmeyenler için hep beraber göstermiş oluruz. İyi kim varsınız, sofranız dobra ve çoğalan olsun” dedi.

Deyişlerin söylendiği ve Alevi dedesi Mustafa Kemal Demirhan tarafından yakarış edilen etkinliğe, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Şiddetli, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. – KIRIKKALE

Share: