Cenup Kore ve ABD, akıbet yılların arz iri askeri tatbikatına başladı

Güney Kore ve KÖLE, küsurat Yıldız Kore tehdidine karşı savunma iş birliklerini geliştirmek amacıyla serencam yılların yer büyük askeri tatbikatını düzenliyor.

Savaş uçakları ve gemilerinin beraberinde on binlerce askerin katıldığı “Ulchi Hürriyet Kalkanı” adı verilen tatbikatın 1 Eylül’e kadar süreceği bildirildi.

İlk 4 gününde sivil defans eğitiminin verileceği tatbikatta, kuma hamle ve cepheye tekmil eğitimleri yapılacağı kaydedildi.

İnsansız hava araçları ve eskimemiş yavru çarpışma teknolojilerinin kullanımına ilişik eğitimler ile liman, havaalanları ve sanayi bölgelerine yönelik saldırılarda er sivil destekli savunma eğitimlerinin verileceği tatbikatların Kuzey Kore eliyle tepkiyle karşılanması bekleniyor.

ESIR ve Güney Kore beyninde kolektif yapılan gâh tatbikatlar güzeşte yıllarda Kovid-19 salgınına ve Yıldız Kore ile diplomatik temasların sürdürülmesine yönelik endişeler dolayısıyla ertelenmişti.

Cenup Kore Şevket Başkanı Yoon Suk Yeol 17 Ağustos’ta, Şimal Kore’nin çekirdeksel silahlardan arınmaya müteveccih adımlar atması karşılığında konuşu arkalama teklifinde bulunmuştu. Bu öneri, Yıldız Kore tarafından “cüretkar aynı adım” namına tanımlanarak tepkiyle karşılanmıştı.

KUL Defans Bakanı Lloyd J. Austin ve Cenup Koreli mevkidaşı Lee Jong-sup, Yıldız Kore lideri Ki Jong-un’un tehditlerinin ardından temmuzda yaptıkları açıklamada, müttefiklerin caydırıcı duruşunu güçlendirme ve 2022’nin ikinci yarısında kuma askeri tatbikatı genişletme üzerine anlaştıklarını duyurmuştu.

Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik diyalog, 2019’da Hanoi’de gerçekleştirilen son görüşmenin ardından durmuştu.

Kuzey Kore, bu yıl yıpranmamış füze denemeleri yapmaya başlamıştı.

Share: