Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, gençlerle buluştu Açıklaması

Belde, Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanı Gaye Çekicilik, “Çoluk Çocuk, bizim geleceğimizsiniz. Bu manada tığ her ahit sizlerle gelişigüzel defa yürüdük. Bundan haysiyet duyduk, yürümeye da devam edeceğiz.” dedi.

Gurur, Zeytinburnu Kavim Bahçesi’nde “Gençlerle Buluşma” etkinliğine katıldı.

Gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğunu vurgulayan Kurum, YANLIŞSIZ Tümen adına amaçlarının gençlere elan bereketli ayrımsız bakım arz etmek olduğunu söyledi. SELIM Tümen’nin 21. yılının kutladığını hatırlatan Alım, 21 yıldır gençlerle akıntı ettiklerini dile getirdi.

Icra Vekili Çekicilik, 473 millet bahçesi yaptıklarını bildirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstanbul birlikte 18 milyon metrekare büyüklüğünde cemi 46 millet bahçesi yapıyoruz. Buralarda gençlerimiz, aileleriyle alımlı çalımlı espas geçirecek. Bu bahçelerde doğayla bağırsak içe tabiatı öğreneceksiniz. Bu alanlar iklim değişikliğiyle savaş edeceğimiz bire bir düzlük vazifesi dahi görüyor. Benzeri zamanda yer sarsıntısı şehriyiz. 23 yıl geçmiş 18 bin 400 canımızı kaybettik, sonradan Düzce depremi oldu canlarımızı kaybettik. Seçkin depremde, selde, heyelanda 81 toprak kardeşiz, biriz, beraberiz, bütün alay malay iri ve kıpırdak Türkiye’yiz. Sizler da bizim geleceğimizsiniz. Bu manada biz seçme ahit sizlerle alay malay kere yürüdük. Bundan itibar duyduk, yürümeye dahi devam edeceğiz. “

“Türkiye’yi gençlerle birlikte düz yazı edeceğiz”

Çalım, her şeyin ayrımsız hayalle başladığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayal etmeyince hiçbir iddianız olmaz. İddianız yoksa bile geleceğe dair ayrımsız proje etme imkanınız olanaksız. Sahne ettiğinizi gerçekleştirirseniz hem kendiniz hem üstelik ülkeniz için bir şeyler üretmiş olursunuz. Ecdadımız, bize çok önemli miras bıraktı ve bizler bu mirasa topluluk geçmek zorundayız. Sizler, Fatih’in torunlarısınız ve Fatih’in emanetlerine sahip çıkacak nesillersiniz. O yüzden sizler, herkese, bilcümle gençlere, vatandaşlarımıza fiyat mesafede hak çerçevesinde projelerimizi anlatacaksınız. Hükümdar Fatih’in cesaretiyle, kararlılıkla iri ve kıpırdak Türkiye’yi sizlerle alay malay düz yazı edeceğiz. Bizler sizler amacıyla bütün elan iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz. İşte yeşil alanlarımız, üniversitelerimiz, spor sahalarımız, kütüphanelerimiz, kıraathanelerimiz bunların hepsini bulunduğunuz yerde ihtiyacınızı giderebilin diye niteleyerek yapıyoruz.”

Icra Vekili Kurum, hareket değil, riskli binaların öldürdüğünün bütün alay malay görüldüğünün zer çizerek, “Hepimize düşen seferberlik ruhu içerisinde binalarımızı dönüştürmektir. Bu manada dahi önemli bir emir ortaya koyduk. 17 Ağustos’un sene dönümünden 2 devir sonra Sayın Cumhur Reisi’mızın teşrifleriyle Esenler’da Türkiye’nin sunu balaban kentsel transformasyon projesinin ilk etabını, 2030 anahtarımızı vatandaşlarımıza doğrulama edeceğiz. Tığ istiyoruz kim hiçbir ailemize, ocağımıza keskin düşmesin.” diye konuştu.

“Sayın Reisicumhur’mızla övünün”

Hava, gençlere seslenerek, şunları söyledi:

“Devletinizle, liderimizle, Sayın Cumhur Reisi’mızla övünün, alım duyun ve temas yerde de göğsünüzü gere gere anlatın. Bu mehabet anca balaban ayrımsız heybet, anca ruhlu benzeri ihtişam ki seçme afette, selde, heyelanda, yangında vatandaşını tek antlaşma açgözlü ve açıkta bırakmadı. Vatandaşlarımıza sözler verdik, o sözleri bir yıl ortamında gerçekleştirdik. Tamam afetlerde vatandaşlarımızın iki saat sonra yanındaydık ve yaralarını aceleci tıpkı şekilde sardık. Sarmaya da devam edeceğiz. Tığ bu konuda kararlıyız, çocuklarımıza henüz ongun, daha işlek tıpkısı devlet artırmak için tamam ekibimizle birlikte mütemadi çalışıyoruz. Sizler bizden aldığınız bayrağı çok daha ileriye taşıyacaksınız. Ateş Parçası Türkiye’nin inşasını gençlerimizle birlikte yapacağız. Buna yürekten inanıyoruz.”

Gurur, kentsel transformasyon sürecinde 2035 yılına kadar dönüşüme girmemiş konutun kalmayacağını belirterek, “Bu konutların bir kısmını sizler dönüştüreceksiniz, yeşil alanlarımızı artıracaksınız. İklim değişiyor, seller, susuzluk, kayşa, afetlerin sayısı, şiddeti, sıklığı gelişigüzel geçen bölüm artıyor. İşte kavim bahçelerimiz, depremde toplanma vazifesi gördüğü kadar abuhava değişikliğiyle savaş noktasında bile yutak alanlar oluyor.” ifadelerine vadi verdi.

“Toplumsal ev projelerinden gençlerimize kontenjan”

Elan sonra gençlerden mevrut soruları yanıtlayan Çekicilik, Zeytinburnu’nun süresince artan tekstil ve uran alanlarına ilişkin ilkgüz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tıpkı proje açıklayacağını söyledi.

Alım, gençlerle dayalı istihdam zorunluluğu getirdiklerini hatırlatarak, bu çerçevede binlerce gence hisse senedi imkanı sağladıklarını kaydetti.

Sosyal hane projelerinden gençlere kontenjan ayrılması üzerine müjdeyi haftalar evvel verdiklerini hatırlatan Kurum, “Cumhuriyet tarihinin arz balaban sosyal basamak projesinde ilk defa gençlerimize kontenjan ayıracağız. Mezun olmuş, hayata yeni atılacak gençlerimiz bu projeden ocak alabilecekler.” dedi.

“Riskli binalarda oturmayın” çağırısı fail Alım, “Eş müstacelen riskli çatı tespiti yapalım, size icar ve huruç yardımı verelim. Binaların dönüşümüne ilgilendiren seçme soy desteği verelim. Apartman sakinleri anlaşsınlar, çoğunluğu sağlasınlar ve başvurma etsinler. Belediyemizle bugün Zeytinburnu’nun ayrı ayrı mahallelerinde birçok kentsel inkılap projesini yürütüyoruz.” diyerek konuştu.

“Kentsel dönüşümde bütüncül bir mücahede olmasını istiyoruz”

Vekil Çalım, Zeytinburnu Stadı’nın Zeytinburnu’na ve Zeytinburnuspor’a yakışmadığını belirterek, “Buraya ait aynı proje hazırlıyor belediyemiz. Tığ dahi Belde Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kendisine gelişigüzel makule desteği vereceğimiz sözünü veriyoruz. Arz kısa zamanda bu projemizi da hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Gelgel, kentsel dönüşümde totaliter bire bir mücahede olmasını istediklerini vurgulayarak, ” Herhangi Bir alanda ufki mimari mevsuk, dayanç pozitif 3-4 katı geçmeyen projeler yapıyoruz. İçinde oyun alanlarıyla, içtimai teçhizat alanlarıyla, yeşil alanlarıyla yaşıt şehircilik modelini cemi şehirlerimize yayıyoruz. ” dedi.

Icra Vekili Çekicilik, dünyanın 1,2 santigrat mertebe ısındığına dikkati çekerek, “Bunun sebebi begayet istihlak ve natürel kaynaklarımızı on paralık bitmeyecek kabilinden kullanmamız. Kamu saf kaynaklarımıza sahip çıkmamız geçişsiz. Bu çerçevede haddinden fazla yüce ayrımsız vizyonu Sayın Cumhur Reisi’mız ortaya koydu. 2053’te açık muvaffakiyetsiz çıkarma hedefini ortaya koyarak Yeşil Kalkınma sürecini başlattık. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi ile yürüttüğümüz Akim Atık projemiz var. Kaynaklarımızın artağan kullanılabilmesi amacıyla çevrilemek zorundayız.” değerlendirmesinde bulundu.

Programın böylece Nazır Çalım, gençlerle türkü söyleyip, özçekim yaptı.



Share: