Ceylanpınar Kaymakamı Caner’e veda programı

Ceylanpınar Kaymakamı Cüneyt Caner’in tayininin Nevşehir’in Ürgüp ilçesine çıkması üstüne Şehremini Feyyaz Soylu yoluyla veda yemeği verildi.

İçişleri Bakanlığının Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Nevşehir’in Ürgüp kaymakamlık kaymakamlığına atanan Ceylanpınar İlçe Kaymakamı Cüneyt Caner’in onuruna veda yemeği düzenlendi. Ceylanpınar Belediye Reisi Feyyaz Aristokrat vasıtasıyla düzenlenen veda yemeğine Kaymakam Cüneyt Caner, Belediye Başbuğ Yardımcısı Abdulkadir Akgeyik, Divan Üyeleri Übeyt Kurt, Hüseyin Teşrinievvel, Beklenti Âlim, Cuma Barutçu ve İshak Tasavvur, siyasal parti kaymakamlık başkanları, mahalle muhtarları, askeri ve güven erkanı ile çokça sayıda davetli katıldı.

Veda yemeğinin arkası sıra Ceylanpınar Şehremini Feyyaz Soylu yoluyla Ilçebay Cüneyt Caner’e veda anısına plaket takdim edildi.

Yaklaşık 2 yıl ilk Erzurum’un Horasan ilçesinden Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine atasının yapıldığını belirten Ilçebay Cüneyt Caner, ‘”Göreve başladığım 5 Ağustos tarihinden kestirmece 2 hafta sonra valimizin talimatlarıyla Rasulayn ilçesinde de görevlendirildim ve senkronik yerine hem Ceylanpınar’da hem Resulayn’bile mesleğimi yürütme etmeye çalıştım. Haddinden Fazla okkalı tıpkısı dönemdi. Özellikle karşıda yaşanan sıkıntıların bu tarafa bulaşma etmemesi hesabına alışılmamış tıpkı hız sarfiyat ettim. Buna genişlik yakınımda çalışanlar bile tanık oldu. Bu anlamda bazı bazı buradaki işlerimizin aynı kısmını görmediğimiz ya birlikte biraz geciktirdiğimiz olmuştur amma iki tarafın verdiği iyon stresi ve ağırlığı buna faktör olmuştur. Bunların üstüne pandemi sürecine birlikte girdik. Bütün bu süreçlerin sıkışık gelmesi benim Ceylanpınar özelimde yazmak istediğim işlerin ayrımsız kısmını tabii kim yapmama engel oldu. Cenabıhak böyle felek etti ama hem Ceylanpınar hem üstelik Resulayn bölgesinde devletimizin koordinesinde haddinden fazla adamakıllı icraat üstelik yaptık. Sınırın bu tarafına yansıyabilecek 100 olaydan belki biraz tanesi kısmi kendisine ilçemizi etkiledi. Yani bu konuda kesinlikle içinizi rahat tutabilirsiniz ve Allah şans ederse önümüzdeki antlaşma diliminde bu anlamda çok elan liyakatli olacağımıza inanıyorum” dedi.

Çalıştığı müddet boyunca devletin kendisine verdiği yetkileri adil aynı şekilde kullandığını belirten Ilçebay Caner, “Çalıştığımız zaman zarfı içerisinde temel ilkem, adil ve doğruluktan, hukuktan ayrılmamak oldu. Beni tanıyanlar agâh. Her çalıştığınız yerde illa sizi kimi sevenler, tıpkısı topluluk sevmeyen gruplar olacaktır. Ego bunlara çokça takılmam. Bu anlamda da çalıştığım her yerde arkamı dönüp de bari şurası şöyle yapsaydım diyeceğim bire bir aksiyon bırakmadım. Cenabıhak nasip ederse buradan de bırakmadan ayrılacağız. Hele mazlumun, fakirin fukaranın yanında olmaya çalıştık. Bilcümle bu yoğunluğumuzun arasında bu grupla hususi ilgilendik. Iyi olsun tıkır müdürümüzün üstelik alışılmamış gayretleriyle adil tıpkısı say yürüttük. Bunların da hiçbir şekilde reklamını yapmadan, o insanları bile rencide etmeden yapmaya çalıştık. Burada üstelik çokça iyicene icraat yaptığımıza inanıyorum. Özge rutin devam fail işlerimizin filhakika ayrımsız kısmına dediğim sebeplerden muhit çok eğilemedik amma hele milli eğitim müdürümüze birlikte burada teşekkürname ediyorum. Cemaziyelevvel valilikte yapılan milli terbiye toplantısında başarı sıralamasında Ceylanpınar kesin sayısında Urfa’de ikinci tam, puan sıralamasında Urfa’da üçüncü tam, bu çokça koca ayrımsız başarıdır” diyerek özetle yaptığı çalışmalara değindi.

Ceylanpınar Şehremini Gür Aristokrat ise, “Kaymakamım bu plaketi size sunarken inanın içimiz buruk oluyor. İki yıldır beraber çalışıyoruz. Şahsen kişi adıma söylüyorum, güler yüzünüz ve tebessümünüz hiçbir ahit yüzünüzden düşmedi. Esprili ve güler yüzlü tıpkısı kaymakamdınız. İnşallah ati kardeşimiz de sizi aratmayacaktır. Celal işi tek antlaşma durmaz. Gittiğiniz herhangi bir yerde yeniden siz Caner Kaymakamımızsınız. Seçkin zaman amacıyla burada sizin bire bir eviniz var. Telefonumuz seçme ant size açıktır. Tığ birlikte bir tane kardeşimiz, tek kaymakamımız, dostumuz, arkadaşımızın Ürgüp’te olduğunu on paralık unutmayacağız. Onun için bu 2 yılın anısına bir nebzecik çam sakızı çoban armağanı diye niteleyerek takdim ediyorum” diye niteleyerek konuştu. – ŞANLIURFA

Share: