Cezayir’de ormanlar alaz alaz yanıyor! Çok sayıda duygusal kaybı var

Cezayir’in deri-Tarif ile Setif kentlerinde bitmeme fail orman yangınlarında 26 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Cezayir İçişleri Bakanı Kemal Belcud, Cezayir resmi televizyonunda yaptığı açıklamada, ülkenin Tunus sınırındaki deri-Tanım kentinde 24, kuzeyindeki Setif kentinde ise 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

18 GÜNDE 106 FARKLI NOKTADA YANGIN ÇIKTI

Belcud, son haftalarda ülkedeki gelgel sıcaklıklarının 47 dereceyi geçtiğine dikkati çekerek, Ağustos’un esasen bu yana birçok kentte 106 değişik noktada orman yangınlarının meydana geldiğini belirtti. Şu ana kadar bitmeme fail yangınlarda 2 bin 400 hektarlık orman ve makilik alanın tüm olduğunu tabir fail Belcud, binlerce personelle alarga ve karadan yangınlarla savaş edildiğini kaydetti. Henüz önceki Cezayir Sivil Defans Başkanlığı’ndan yapılan bağlanmış açıklamada, “Ülkenin kuzeydoğusundaki Setif kentinde meydana mevrut orman yangınında iki avrat hayatını kaybetti.” ifadelerine düz verilmişti.

YÜZLERCE KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Öte yandan evcil basında vadi kayran haberlere göre, Suk Ahras kentindeki ormanlık alanlarda çıkan yangına yakın yerleşim birimlerinden şu temel büyüklüğünde 350’yi aşkın ev da evlerinden boşaltma edildi. Içtimai medyada saha düz görüntülerde, itfaiye ekipleri ile ordunun yanında vatandaşların de cuşuhuruş söndürme çalışmalarına katıldığı, coşkunluk bölgelerine mümasil yerleşme yerlerinden yüzlerce kişinin tahliye edildiği görüldü.

Cezayir’in yıldız kentlerinde bire bir haftayı çok süredir bitmeme eden orman yangınlarıyla mücadele, 45 dereceyi güzeşte sıcak çekicilik dalgası ve güneyden mevrut yunak rüzgarların birlikte etkisiyle her an zorlaşıyor.



Share: