CHP Avrat Kolları Umumi Komutan Yardımcısı Güreşçi Erzincan’da partililerle buluştu

Cumhuriyet El Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başbuğ Yardımcısı Fevziye Güreşçi Erzincan’bile partililer ile bire bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bir seri temaslarda mevcut olmak amacıyla Erzincan’a gelen CHP Karı Kolları Genel Komutan Yardımcısı Fevziye Güreşçi, CHP Erzincan İl Başkanlığı binasında partililer ile gelişigüzel tıpkı basın açıklaması gerçekleştirdi. İlk adına selamlama konuşması gerçekleştiren CHP Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan, intihap çalışmalarının bitmeme ettiğini söyleyerek partiye organ katılımının alçak olduğunu dile getirdi.

Ardından müzakere işleyen CHP Erzincan Eş Kolları Başkanı Hülya Yüceer dahi kadın kolları kendisine çalışmalarının yoğun olduğunu vurguladı.

Son yerine konuşma fail Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eş Kolları Umumi Başkan Yardımcısı Fevziye Pehlivan, tamlık illerde avrat kolları teşkilatlarının arttığını belirterek, “Kül illerimizde olduğu kadar Erzincan ilimizde da, imdi kadınlar, politikadan sanata seçkin alanda bulunmakta, konumlarını başarılı aynı şekilde baziçe etmektedirler. Sorunları fasletmek amacıyla isteklerini rapor edebilmekteler. Toplumun değme zerresinde dışlanan, maktul ve ötelenen kadınlar olarak; adil bir hayat ve fırsat eşitliği için düşlerimizdeki bağımsız dünyayı kuracağımız günler yakındır. Himmet himmet, tuşe etmek değmek işliyoruz. Düzenleme gücümüz ile Karı Kolları Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka’nın dediği kabilinden birinci görevimiz örgütlenmek, örgütlenmek, örgütlenmek olacaktır. Biz kadınlar örgütlenerek başaracağız. Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka’nın dediği kadar, aynı birimize sırt vereceğiz. Sevgiyi fiilen örgütleyeceğiz. Hedefimiz bilcümle örgütlenmek, organize mücadelemizi harlatmak olacaktır. Cumhuriyet Umum Partisi Karı Kolları namına; Türkiye’nin her bir kösesinde yalnızlaştırılmış, unutulmuş, iyesiz mevdu vatandaşlarımız, kadınlarımız üzere örgütleniyoruz. Bir Lahzada artan kadın kolları üyelerimizle, seçkin gecen gün sesimizi çoğaltıyoruz. Hız gören, yalnızlaştırılan karı ve çocuklara varagelmek bindi hattımızla ulaşıyoruz. Onlara ‘Yalnız değilsin tığ varız’ diyoruz. Kadın mücadelemize omuz veren derneklerle kenetlenerek, düzenleme mücadelemizi büyütüyoruz. ‘Kotalar bize yetersiz, hedefimiz kudret’ kararlılığıyla çıktığımız yolda, inanıyoruz kim; kadınların kıymet entrika hakkını, sizlerle birlikte tabandan örgütleyeceğimiz yığın hareketleriyle elde edeceğiz. Hakkımız olanı alacağız. Bulunduğumuz değme alanda güvenceli ve denk tıpkı yaşamı örerek kadınların sesine ses ve nefesi olacağız. Anadolu’nun rastgele karış toprağında ayrımsız kahraman karı olmuştur ve bizlere bağımsız milletvekili Türkiye sevdasını bırakıt bırakmıştır. Ülkemizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün izinde ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, evvel seçimlerde elde edeceğimiz nüfuz başarısının kahramanları, tığ kadınlar olacağız. Vatandaşlarımızın kapısını çalıp temenni ve şikayetlerini dinleyip yarınlarımız için politik analizör üretmeye bitmeme ediyoruz

Bu tutum tek bitmeyecek. Sokaktan, mahalleden, esnaftan, vatandaşımızın yanı sıra olmaktan onlarla alay malay yürümekten on paralık vazgeçmeyeceğiz. Yoksulluğu, adaletsiz dirimsel düzenini, zamları ve çaresizliği bitirmekte kararlıyız. Karı Destekleri Sigortası ile bol bolamat düzeni getireceğiz. Komşularımızla konuşacağız. 81 ülke ve 973 ilçemizde örgütlü gücümüz ile CHP yönetimleri ve tam örgütleri ile sahadayız halkımızın sorunlarını dinliyor, tamlık sorunlarını biliyoruz. Çözüm programlarımız ile Türkiye’yi yönetmeye talibiz. Çiftçimizin sorunları iri ama çözümü var. Hal çiftçiyi semirtmek ve üretmekte. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında CHP iktidarında halkımızın bilcümle sorunlarını biliyoruz ve kalımlı çözüm politikalarımızla geliyoruz ve onun üzere diyoruz kim; Biz hazırız, halkın nefesi olmaya, umutları yeşertmeye geliyoruz. İnsanca seyretmek için bütün alay malay baş başa mücadelemizi sürdüreceğiz.

Kadının, gencin, emeklinin, çiftçinin, esnafın sesi olmaya; yoksunluğu bitirmek amacıyla gelişigüzel başarmaya geliyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka birlikte 24 Ağustos’ta Erzincan’de partililer ile bire bir araya ati. – ERZİNCAN

Share: