CHP Ekonomi Masası heyeti, İzmir’de esnaf odaları başkanlarıyla benzeri araya geldi

CHP Genel Komutan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Üstün Öztrak başkanlığındaki CHP Tutum Masası heyeti, esnaf odası başkanlarıyla rey alışverişinde bulundu.

Aynı dizi etkinlik amacıyla İzmir’e mevrut heyet üyeleri, ziyaretlerine İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden başladı.

Ziyarette “Türkiye için bakir aynı hikaye, yıpranmamış ayrımsız kalkınma stratejisi” antetli banak yapan Öztrak, Türkiye’nin 4,5 saatlik pervaz mesafesinde 22 trilyon dolarlık pazara muvasala imkanına ve gailesiz nüfusa topluluk olduğunu vurguladı.

Bunların Türkiye üzere şanlı bir avantaj olduğunu kaydeden Öztrak, “Eskimemiş kurumlar, yıpranmamış kavait, kullanılmamış kadrolar lazım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bırakılıp baştan vekil sistemin hakim olduğu hile biçimine çabucacık geçmemiz geçişsiz.” dedi.

Öztrak, iktidara geldiklerinde herkesin adalete erişimini sağlayacaklarını, deli dolu, adisyon verebilir kurumlar oluşturacaklarını, demokrasiyi güçlendireceklerini dile getirerek, “Ekonomiyi hamam parayla şişiren değil üreterek, verimlilikle zenginleştiren bire bir büyüme stratejisine ihtiyacımız var. Büyümenin ayrıntılı olmasına, zenginliği hakça paylaşmaya ihtiyacımız var. Ayrımsız eksantrik ihtiyacımız ise sürdürülebilirlik.” ifadesini kullandı.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Bahtiyar birlikte esnafın dava ve taleplerini heyete aktardı.

Heyet, İzmir programı kapsamında iki dönem boyunca kentteki çığır odaları, sivil toplum kuruluşları ve hisse senedi dünyası temsilcileri ile görüşecek.



Share: