CHP İzmir İl Başkanlığı, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu

CHP İzmir İl Başkanlığı üyeleri, 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Altını Bayramı zımnında İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

CHP İzmir İl Başkanı Bahir Yücel, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin düşünce, inanç ve ifade özgürlüğü olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetin macerasız kurulmadığını dile getiren Yücel, şöyle dedi:

“Cumhuriyeti nakzetmek, buyurmak, içini fethetmek, değersizleştirmek isteyenler bilsinler ki Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün evlatları var olduğu sürece buna asla ve asla izin vermeyeceğiz. Domuzuna eyyam göreceğiz, kurucumuz ve kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, Umumi Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde 2. yüzyılına girerken Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Bronz Soyer, konuşmasında, Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün “Cumhuriyet, kendisine merbut olanları sunu müstakbel aşamalara götüren imkanlar verir” sözlerini hatırlattı.

Dağılmadan, bölünmeden ve parçalanmadan ilerlemeleri gerektiğini kaydeden Soyer, şöyle konuştu:

“Biz neleri gördük. Hangi sınavlardan geçtik. Demedik kim artık yorulduk. Zaten bu yola dahi meydan zeminde koşarız diyerek çıkmamıştık. Önümüzdeki yoğun çukurları, heyelanları, dikenli patikaları, aynasız dehlizleri biliyor, görüyorduk. Bu yüzden hiç olmadığı kadar hazırız. Kararlıyız. Bu toprakları; gençlerinin ayrılma etmediği, çocuklarının yatağa haris girmediği, kadınlarının öldürülmediği, derelerinin kurumadığı, sanatın ve düşüncelerin yasaklanmadığı ve topraklarından yeniden bereket fışkıran tıpkı yurt haline getirene kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

Share: