CHP Ydk, Kesme İhracı İstenen Bolu Şehremini Tanju Özcan Kararını, 26 Eylül’de Görüşecek

CHP Faziletkâr Sıkı Müesses (YDK), CHP’den kesin ihracı istenen Bolu Şehremini Tanju Özcan ile ilişkin kararı 26 Eylül’e erteledi.

CHP Model Umumi Heyet (MYK), 13 Haziran’dahi yaptığı toplantıda; “parti sorumluluğu ile bağdaşmayan şekilci ve davranışları” esbabımucibe göstererek “değişmez ihraç” istemli “tedbirli” olarak Bolu Şehremini Tanju Özcan’ın YDK’ya gönderme edilmesine oybirliği ile karar vermişti.

Yapılan açıklamada de “Bolu Belediye Reisi Tanju Özcan tarafından, bir süredir ortaya konulan formaliteci ve hâller Genel Merkezimiz marifetiyle hassasiyetle strateji edilmektedir. Tanju Özcan bu kapsamda Umumi Merkezimiz eliyle takatli haddinden fazla kat aday adına uyarılmıştır. Antrparantez, tıpkısı avrat hemşehrisi ile ait anısını anlatırken kullandığı ifadeler dolayısıyla Faziletli Düzen Bağı Kurulu’na sevk edilmiş ve ‘uyarı’ ile cezalandırılmıştır. Tanju Özcan’ın ‘uyarı’ cezasının ardından, 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Bolu Uray Meclisi Toplantısında tıpkısı karı belediye sedir üyesi ile girdiği diyalog, cinsiyetçi yorum ve sözleri Model Hile Kurulumuzun 13 Haziran 2022 tarihli toplantısında, şümullü olarak değerlendirilmiştir. Bu kapsamda; Bolu Belediye Reisi Tanju Özcan’ın tümen sorumluluğu ile bağdaşmayan şekilperest ve davranışları nedeniyle, ‘kesin ihraç’ istemiyle ‘müdebbir’ namına Erdemli Sıkı Düzen Yerleşmiş’na irsal edilmesine fikir birliği ile değişmeyen verilmiştir” ifadeleri vadi almıştı.

Bolu Şehremini Tanju Özcan, 18 Temmuz’birlikte gönderdiği mukayyet savunmasının arkası sıra 25 Temmuz’bile sözlü savunmasını yapmıştı. Özcan savunmasında, ukubet verilmesi yerinde türel yollara başvuracağını dile getirmişti.

Bugün MYK toplantısı bitmeme ederken CHP Umumi Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında mevrut istifham konusunda Öztrak, “Tığ ayrımsız kez dosyayı Yüksel Sıkı Kuruluna göndeririz. Ondan bilahare proses orada yürür. Sürecin sahibi Efdal Sıkı Kurulumuzdur. Zımnında ne olup hangi bittiğiyle ilgilendiren kendisine yüksek disiplin yerleşmiş sözcüleri, muktezi bilgileri verecektir. Tığ Kalıp Umumi Heyet adına bu sürece genişlik ufak tıpkısı karışmada bulunamayız tüzüğümüz gereği” yanıtı verdi.

CHP YDK, bugün 11.00’de toplandı. Toplantıda, Tanju Özcan kararın 26 Eylül’de yapılacak CHP YDK toplantısına ertelenmesine değişmeyen verildi.

Share: